п’ятниця , 26.04.2024

Лофт у дизайні однокімнатної квартири

Індустріальний лофт – це популярний стиль, що здатний перетворити звичайний інтер’єр однокімнатної квартири в справжній шедевр дизайнерської майстерності.

дизайн квартири

І хоча цей напрям краще розкривається в приміщеннях з великою кількістю вільного простору, працівники з компанії Іоносфера здатні адаптувати елементи лофту навіть для невеликих квартир на 1 кімнату.

Типові риси дизайну квартир в стилі лофт

В перекладі з англійської мови лофт означає “горище”, адже саме на горищах і в мансардах старих промислових приміщень бере початок цей нетиповий напрям. І більшість його особливостей збереглися з моменту створення стилю до наших днів. Наприклад, професійні дизайнери звертають увагу на наступні риси:

1. Присутність промислових деталей та елементів. Хоча стиль започаткувала творча американська молодь, вона не мала великої кількості вільних коштів, тому в кімнатах залишалися неприхованими голі цегляні стіни, видимі комунікації та інші елементи, які нагадували, що тут раніше було промислове приміщення.

2. Відсутність перегородок. Дизайнери з Ionosfera відмічають особливу ефективність стилю для оформлення класичних студій. Адже дизайн 1-кімнатної квартири з подібним оформленням вимагає відсутності перегородок та максимуму вільного простору.

3. Якнайбільша кількість натурального світла. Дизайнери намагаються створити інтер’єр так, щоб в кімнати потрапляло максимум натурального сонячного світла. Цьому сприяє вибір на користь великих панорамних вікон та відсутність тяжких штор і портьєр.

4. Простота та мінімум декоративних елементів. Основне оздоблення подібних квартир – це відкрита цегла та проста сіра чи біла штукатурка, нанесена грубо та без особливих старань. Також вдалим рішенням стане дизайн інтер’єру квартири з дерев’яними балками контрастних кольорів.

5. Функціональне зонування. Враховуючи відсутність перегородок, дизайнери радять продумати зонування простору для більшого комфорту мешканців. Таке рішення особливо актуальне, якщо в квартирі буде проживати кілька людей. Оптимальним варіантом буде використання рухомих чи складних ширм, виділення окремих зон кольором та світлом, а також монтування подіумів чи різнорівневої стелі.

Цікаво, що інтер’єр однокімнатної квартири типу лофт не має чіткої кольорової гами чи стандартного набору відтінків. Але чим менше житло, тим світліші кольори краще використовувати для оздоблення, наприклад, останнім часом трендовим вважається використання білого з незначними акцентами більш темних кольорів.