понеділок , 29.04.2024

Краса та комфорт: як обрати зимове жіноче взуття?

«Жінка, яка носить гарне взуття, ніколи не буває потворною», сказала якось дизайнерка, засновниця дому “Шанель” Коко Шанель.

Нині ж більшість дівчат та жінок вимагають від взуття не тільки краси, але й зручності, практичності. Жіноче взуття нині має бути насамперед зручним та комфортним на будь-яку пору року, а у холодний період – зігрівати ноги, захищати від вологи та дихати

Адже не кожна з нас може пройтись коридорами домів моди чи відвідувати виставки у відомих галереях, але ми точно буваємо запрошені на свята до колег та родини у будь-яку пору року, бігаємо по місту на роботу та з роботи, збираємось на пікнік чи у далеку дорогу. Власне, причин для того, аби вимагати від взуття зручності та практичності, чимало. Та й вибір – величезний, адже виробники поєднують і красу, і комфорт.

Що взувати взимку

У більшості з нас до вибору зимового взуття особливі вимоги. Хоча різновидів цього виду взуття не так багато – як правило такі погодні умови, як сніг, мороз або сльота значно звужує вибір. Найбільш популярними моделями вважають чоботи з високою або низькою халявою, напівчоботи, черевики, уггі, челсі та ботильйони. А відчуття тепла та комфорту ніжкам найкраще забезпечується, коли воно виготовлене з натуральної шкіри із внутрішньою хутряною обробкою.

Щоб обрати якісне та зручне зимове взуття, варто орієнтуватись на кілька показників:

  • матеріал – оптимальним для зими є натуральний матеріал. Він не створює «парниковий ефект», служить мінімум три-п’ять років і більше при належному догляді. Доброю альтернативою шкіри альтернатива вважають замшу та нубук. Ці матеріали вимагають спеціального догляду, але цікаво виглядають у кольоровій гамі.
  • утеплювач – тепле взуття шиють, використовуючи натуральне хутро. Адже воно не ковтуниться через часте носіння, добре зігріває і довго служить. Також як утеплювач в теплого взуття використовують високотехнологічний матеріал,такий як тінсулейт, гортекс.
  • підошву – товщина підошви у жіночих моделях має бути мінімум 7 мм. Виготовляють її найчастіше з ПВХ, термоеластопласту та поліуретану. Якщо потрібне неслизьке зимове взуття, то варто обирати серед моделей з рифленою помірно гнучкою підошвою – чим глибші і рельєфніші протектори, тим краще зчеплення черевиків зі слизькою поверхнею. Варто звернути увагу і на ділянку з’єднання підошви та матеріалу верху, чи не розклеюється вона на згині;
  • каблук – якщо вибір припав на взуття саме з каблуком, то рекомендованою для зими є висота 4-6 см, але остаточний вибір повинен залежати ще від колодки та особистих уподобань. Крім висоти каблука, важливою є ширина, адже він має бути стійким;
  • розмір – зимове взуття повинно бути дещо більшого розміру, як літнє, осіннє. Наприклад, якщо жінка купує туфлі 39-го розміру, то чоботи можуть бути 40-го, аби був додатковий простір і можливість одягнути теплі шкарпетки.

Як доглядати

Однак мало сьогодні обрати якісне тепле взуття, важливо ще й правильно за ним доглядати. Наприклад, не сушити біля відкритого вогню, безпосередньо на батареї, очищати від бруду, пилюки, солі. Власне, догляд часто залежить від матеріалу, з якого воно виготовлене.

Якщо взуття:

  • шкіряне – його слід регулярно доглядати, пастувати хоча б за день до виходу по всій довжині. Під час вибору засобу догляду за взуттям варто обирати спеціальний засіб, призначений для шкіри;
  • замшеве – потрібно обробляти будь-яким водовідштовхувальним засобом, щоб створити максимально міцний захисний шар і щоразу після повернення чистити щіткою з м’яким ворсом. Якщо воно промокло, сушити треба далеко від джерела тепла. Також поверхню потрібно підфарбовувати спеціальними спреями, адже замша з часом втрачає свій колір;
  • нубукове – перед виходом його треба від вологи спеціальним спреєм. Окрім того, нубук швидко тьмяніє, тому його теж слід засобами для закріплення кольору. Сушити можна лише при кімнатній температурі, а чистити – щітками з м’яким ворсом. Для протирання виробів краще використовувати неткані серветки.