вівторок , 19.03.2024

Доставка вантажів з Китаю в Україну: рахуємо вартість

Якщо ви вирішили співпрацювати з Китаєм, то вас неодмінно хвилює питання: скільки коштує доставити вантаж в Україну?

Говоримо, які сьогодні є види перевезень, як формується вартість доставки та чи можна заощадити, – про це далі.

Способи доставки з Китаю в Україну

У 2022 році через повномасштабне вторгнення компаніям довелось шукати нові маршрути для доставки вантажів з Китаю. Сьогодні вони йдуть через країни Європи. Основні способи доставки – авіаперевезення та морська доставка.

Авіадоставку частіше за все обирають підприємці, які мають великий бізнес. Бо це дорого, але швидко. Якщо підприємець готовий платити за час, то можна перевозити вантаж літаком. Наприклад, дизайнерський одяг, фрукти або 5 кг китайського чаю. У всіх інших варіантах краще обрати доставку морем.

Морські контейнерні перевезення – сучасний спосіб вигідно доставити товар. Зараз 75-80% вантажів переправляють у морських контейнерах. Більш того, море не обмежує габарити вантажів: можна транспортувати невелику пробну партію товару або цілу нафтову платформу. Вантаж у контейнері надійно захищений від впливу зовнішнього середовища.

По наповненості контейнери діляться на два типи:

·       FCL (Full container load) – для перевезення потрібен цілий контейнер

·       LCL (Less than container load) – збірний вантаж, коли контейнер заповнений товаром від різних замовників

Особливість доставки морем у часі. Чекати вантаж доведеться 55-60 днів. Але підприємці це розуміють, тому замовляють товар завчасно. Таким чином, час перетворюється на прерогативу, що дозволяє заощадити.

Рахуємо вартість доставки

Вартість доставки – це сукупність показників, які багато у чому залежать від особливостей товару:

·       вага, тип вантажу, габарити та об’єм

·       ціна страхування

·       митні умови

·       упакування

·       вид транспортного засобу для доставки

·       термін виконання замовлення

Попередньо прорахувати вартість доставки з Китаю можна ось тут. Однак варто розуміти, що ціна рахується індивідуально для кожного вантажу.

Як заощадити на доставці?

1.     Плануйте замовлення заздалегідь

Час доставки, а точніше, скільки ви можете чекати товар, напряму відображається на вартості. Якщо є запас часу, то доставка вийде дешевше. Якщо товар потрібен з «сьогодні на сьогодні», то, звичайно, перевезення буде дорожчим.

2.     Везіть морем

Доведено: морська доставка найдешевша у порівнянні з іншими видами.

3.     Обирайте збірні вантажі

Зараз практично всі підприємці переходять на збірні вантажі. У контейнері збираються вантажі двох та більше одержувачів залежно від ваги та обсягу вантажу. Підприємець платить тільки за місце, яке займає його товар в спільному контейнері.

Вагаєтесь, чи вигідно будувати бізнес з Китаєм? Не можете прорахувати вартість доставки? Краще зверніться до професіоналів.

Компанія M3Cargo більше 12 років доставляє вантажі з Китаю. Зробимо індивідуальний комплекс розрахунків та зафіксуємо вартість послуг, тому не буде жодних непередбачених платежів.