п’ятниця , 19.04.2024

Як зібрати свою ідеальну валізу: 10 хитрощів

Відправляючись у подорож, завжди хочеться, аби все було ідеально. Тому більшість людей вдаються до планування, завчасної підготовки тощо.

Саме тут в пригоді стане додаток від NIX, який допоможе організувати все ідеально.

Сьогодні ми ж розповімо про те, як зібрати свою ідеальну валізу та що для цього робити.

Ідеальна валіза: основні хитрощі

Подорожуючи, особливо переїжджаючи в різні місця, не завжди хочеться таскати за собою важкі валізи, які займають чимало місця. Проте не слід нехтувати найнеобхіднішими речами, забуваючи про власний комфорт. Але як бути?

Ось наступні поради, які допоможуть зібрати ідеальну валізу.

Складіть чек-лист

Обов’язково пропишіть весь перелік речей, які точно візьмете у подорож. Все до найменших деталей, тобто, навіть до пари носків чи щіточки для брів. Але робіть це завчасно, аби, перечитуючи через кілька днів, збагнути, що там насправді зайве.

Що можна купити на місці – зась

Не забивайте валізу додатковими речами, особливо такими, які легко та не дуже дорого вдасться купити у поїздці.

«На всякий випадок»

Всі ті речі, які «може знадобляться» обов’язково залишайте вдома. Навряд, чи ви ними користуватиметеся, а от місця вони займуть чимало.

Використовуйте розумні пакети

Йдеться про вакуумні пакети, які вміють стягувати одяг до смішно-малих розмірів. З їхньою допомогою ви звільните простір вдвічі.

Ліки – окремо

Складіть ліки в окрему сумку, особливо, якщо їх дуже багато. А найкраще – не беріть зайвого, адже з деякими препаратами можуть виникнути проблеми на кордоні.

Копії головних документів

Копії можуть і не знадобитися, проте це той випадок, коли «а може». При пошкодженні чи втраті оригіналів вони вам суттєво допоможуть.

Місце для сувенірів

Якщо ви любите колекціонувати згадки з місць, де побували, то не забудьте залишити для них місце.

Все цінне тримайте поруч

Найцінніші речі (гроші, коштовності, документи) тримайте поруч. Але найкраще – у ручному багажі, а не у валізі.

Подумайте про захист

Аби вберегти валізу від непередбачуваних відкриттів, обмотайте її харчовою плівкою та скотчем. Також можете використати спеціальний блокатор замку.

Застрахуйте багаж

Це можна зробити у турфірмі, безпосередньо в перевізника тощо.

Висновки

Як бачимо, аби скласти свою ідеальну валізу, слід трохи постаратися. Зокрема з тим, аби не набрати зайвого та залишити місце для сувенірів. Помічником у цьому стане застосунок NIX, з яким вдасться спланувати все ідеально.