четвер , 25.04.2024

У Яблуниці водій Daewoo за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Авто новини Прикарпаття: Яремчанський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 лютого цього року у селі Яблуниця. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Героїв Майдану водій автомобіля “Daewoo Jens” при виїзді з другорядної дороги не увімкнув покажчик повороту, не надав переваги у русі водієві автомобіля “Мерседес Бенц” та допустив із ним зіткнення.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 2,05 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Кожен із протоколів у суді розглянули окремо.

Дослідивши матеріали справи, Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Daewoo Jens” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Також Яремчанський міський суд постановив водія автомобіля “Daewoo Jens” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій Daewoo не погодився із рішення щодо нетверезого керування і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд скаргу апелянта залишив без задоволення.

Отож, у підсумку водій “Daewoo Jens” отримав два штрафи на загальну суму 17850 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.