четвер , 28.03.2024

У Калуші водій автомобіля “Рено” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

проміле

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 18 квітня цього року у селі Кропивник Калуського району. Близько опівночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Рено”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 1,96 проміле, що майже в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій двічі не з’явився, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Коломиї спіймали і покарали п’яного водія ВАЗу