четвер , 28.03.2024

У Франківську бойовикові ДНР, який воював проти України, дали 15 років тюрми

15 років тюрми присудили в Івано-Франківську уродженцю Донеччини, що в лютому 2022 вступив у так звану армію ДНР, пройшов стройову та бойову підготовку та вирушив окупувати територію України.

На Харківщині зрадник потрапив під мінометний обстріл та потрапив до рук ЗСУ.

Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду. Обвинувачений – уродженець м. Димитрів Донецької області, громадянин України , з вищою освітою, одружений, раніше не судимий, Антропов Сергій Олександрович.

Як вбачається із обвинувального акту, фігурант справи підтримував збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014. Тож у лютому 2022, почувши про наступ, погодився на пропозицію невстановлених слідством осіб щодо мобілізації. Далі пройшов тиждень стройової підготовки у Макіївці, після чого його  став стрілком РПК 115 полка 3 батальйону 2 роти 2 взводу армії так званої «Донецької Народної Республіки».

Згодом він потрапив через територію РФ у Бєлгород, а потім – у село Веселе Харківської області, де 20 днів проходив бойову підготовку. 25 березня його підрозділ був передислокований у село Вільхівка Харківської області, де він вранці наступного дня потрапив під мінометний вогонь та був затриманий ЗСУ.

Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст.111 КК “Державна зрада” та за ч.1 ст. 436-2 КК “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся,  підтвердив обставини вчинених ним злочинів та просив суворо не карати.

Як результат розгляду справи – суд визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив за зраду – 15 років з конфіскацією майна, за виправдовування дій Росії – рік тюрми. На підставі ст. 70 КК, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив остаточне покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
На Івано-Франківщині засуджено двох ворожих вояків, які брали участь у боях проти України