п’ятниця , 26.04.2024

ПДР в домашніх умовах: як вчити найкраще

Вивчати щось нове, особливо, коли там багато точних правил – не завжди охота.

Особливо, якщо це пов’язано з законом та його подальшим чітким дотриманням. А саме – ПДР України. Проте, не знаючи правил дорожнього руху, ви не зможете здати на права, а в подальшому – кермувати авто.

ПДР можна вчити в автошколі. Ба більше, це необхідно для отримання відповідного документа про проходження теоретичного курсу. Проте, що робити, коли часу на відвідування занять немає? Саме тут на допомогу приходять різноманітні курси та застосунки.

Альтернативні способи

Слід завчасно зазначити, що правила дорожнього руху змінюються ледь не щороку, а тому необхідно підбирати лише актуальні та нові посібники. Так ви не заплутаєтеся з застарілою інформацією, а вивчатимете лише нове та достовірне.

Щодо альтернативних способів вивчення правил дорожнього руху, то вони такі:

  1. Відеоуроки. Вони діляться як на суто освітні, так і на розважального характеру. Останні більше направлені на дітей та формування у них знань поводження на дорозі.
  2. Ігри. Це можуть бути спеціальні застосунки як на смартфонах, так і «живі» ігри – картонні чи з застосуванням мініатюрних автомобілів.
  3. Підкасти. Йдеться про аудіоуроки, в яких розповідають про самі правила ПДР, моделюють ситуації тощо.
  4. Симулятори. Спеціальні тренувальні ігри, які направлені на моделювання певних ситуацій, які підлягають під конкретне правило з витягу.
  5. Тести. Таке собі тренування остаточного іспиту ПДР. Вони здаються на час та теж автоматично припиняються після допущеної третьої помилки.

Який варіант найкращий

Обираючи той, чи інший спосіб, слід впевнитися, що ви вивчатимете оновлені правила. Наразі – ПДР 2022. В іншому випадку ви отримаєте хибні знання, які потім зможуть завадити отримати водійське посвідчення.

Попри це, як вже зазначалося раніше, все ж необхідно пройти курс навчання в ліцензованій автошколі. Це необхідно для отримання відповідного документа, який надаватиметься в сервісний центр МВС для допущення до іспиту.

Важливо: деякі автошколи можуть видавати довідку про проходження курсів після експрес-іспиту на знання правил та дорожніх знаків.

Як бачимо, ПДР потрібно знати всім людям, а не лише водіям. Отримання знання можна в автошколі, через спеціальні застосунки чи навіть і ігровій формі. Кожна людина сама обирає, який варіант підходить найбільше. Єдине, про що слід пам’ятати – оновлена версія зі зміненими правилами та дорожніми знаками! Наразі – це ПДР 2022.