середа , 24.04.2024

Арабські парфуми: коли і як виникли, як наносити та що з ними не можна робити

Аромати на Сході виникли дуже давно, про найперший є згадка ще у 2000 році до н.е., тоді це була суміш рослинних екстрактів, вона гарно пахла та її наносили на тіло.

Тогочасний вчений експериментував з травами і таким чином вивів формулу рідини. Після цього інший чений зміг розробити дистиляцію трояндових пелюсток, і відтоді на Сході почалось виробництво ароматів для тіла, проте доступні такі пахощі були далеко не всім, тому що ціна була просто космічна.

Згодом саме у східних країнах почали масове виробництво ефірних олій, а завдяки добре розвиненим торговим шляхам з цими магічними ароматами фруктів, квітів та спецій змогли познайомитись у всьому світі. Сьогодні щоб придбати східні парфуми достатньо всього лиш відкрити сторінку інтернет-магазини, прочитати опис парфумів та обрати підходящий варіант (https://naima.com.ua/category/category_172/ парфуми) .

Арабські парфуми: тонкощі

Знайомитись зі східною парфумерією на naima.com.ua потрібно обережно та поступово. Якщо ви звикли до спиртових парфумів, то спочатку вам буде незвично. На відміну від них, арабську парфумерію виготовляють виключно з натуральних компонентів, основа будь-якого магічного аромату – це олії та масла. Через це східні духи мають сильний та подекуди різкий запах, особливо, якщо не знати, як ними користуватись.

Кажуть, що у випадку з арабською парфумерією навпаки – це ви її обираєте, а вона вас. Те, як запах звучить у флакончику і те, як він буде розкриватися у вас на тілі – два різні аромати. Так, як основа парфумів це масла – вони починають розкриватися на тілі людини протягом дня, запах може посилюватись, коли тіло знаходиться в русі або коли підвищується вологість, як тіла, так і навколишнього середовища. І навпаки – коли людина знаходиться у стані спокою, то парфуми ніби “затихають”.

Так, як це не парфуми в класичному розумінні, а скоріше магічна пахуча рідина, то чіткого розподілу на чоловічі та жіночі аромати. Безумно, чоловіки обирають найчастіше важкі запахи, які мають нотки дерева, ладану, а жінки – цвіткові, цитрусові та солодкі, проте це залежить від ваших уподобань, характеру, темпераменту.

Наносити парфуми також потрібно правильно. Вони не розпилюються так, як звичайні, а наносяться легкими мазками на визначені ділянки на тілі. Найчастіше масляні арабські парфуми наносять за вуха, в ямку між ключицями, на зап’ястя, між груди, на згин ліктя та коліна. Ні в якому разі такі парфуми не можна наносити на одяг, тому що вони залишать тільки жирну пляму, яку потім буде важко вивести. Якщо запах вам сильно сподобався, то ви можете додати кілька крапель в дифузор з водою та розпилити на штори або подушки.