четвер , 25.04.2024

В Івано-Франківську водій-наркоман вдруге за рік отримав 51000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 листопада 2021 року в Івано-Франківську. Близько першої години ночі на вулиці Симоненка працівники поліції зупинили водія автомобіля марки БМВ, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання кермувальник БМВ кілька разів не з’явився, тому врешті решт справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція статті за таке порушення зараз також передбачає безоплатну конфіскацію транспортного засобу, однак суд не застосував цього додаткового покарання, оскільки автомобіль БМВ належить одному з комерційних банків. Постанова суду уже набрала законної сили.

Слід зауважити, що вказаний водій у лютому цього року уже притягався до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП – тоді він також отримав 51000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і без конфіскації авто.

Читайте також:
На Снятинщині майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу