п’ятниця , 29.03.2024

У Рожнятові п’яний водій “Тойоти” в’їхав в електричну опору та отримав 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Тойота

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 березня цього року у смт. Рожнятів. Ввечері, близько 20.00, на вулиці Січових Стрільців водій автомобіля “Тойота Хайлендер” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Окрім того водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, різкий запах алкоголю з рота тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці події та у медичному закладі відмовився у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Тойоти” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій визнав свою провину у вчиненні автопригоди. Пояснив, що потягнувся рукою за телефоном і втратив контроль над автомобілем. Водночас чоловік не визнав себе винуватим у нетверезому керуванні.

Пояснив, що справді вжив невелику кількість алкоголю, але це не стало причиною ДТП. Пояснив, що відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, бо побоявся, що на місці події або у медичному закладі прилад покаже невелику кількість алкоголю. Просив не позбавляти його права керування транспортними засобами.

Вислухавши пояснення та дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водій автомобіля “Тойота Хайлендер” визнати винним у вчиненні  інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне порушення, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Снятинщині майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу