п’ятниця , 29.03.2024

У Городенці склали протокол на водія “Жигулів”, який п’яним сидів у машині

Городенківський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 16 лютого цього року у місті Городенці. Вранці, близько 11.00, на вул. Чупринки працівники поліції виявили водія автомобіля “ВАЗ 21013”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,21 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

При дослідженні суд звернув увагу на те, що у протоколі про адмінпорушення відсутній підпис водія ВАЗу. З відеозапису, долученого до матеріалів справи, вбачається, що автомобіль “ВАЗ 21013”, був припаркованим, коли до нього підійшли поліцейські. На відеозаписі не зафіксовано факту зупинки транспортного засобу працівниками поліції під керуванням особи, на яку склали адміністративний протокол.

Відтак, дослідивши матеріали, Городенківський районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “ВАЗ 21013” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Городенківщині п’яний водій “Опеля” побив ворота приватного господарства