четвер , 28.03.2024

У Франківську любитель нетверезої їзди отримав 34000 грн штрафу з оплатним вилученням авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

конфіскація авто

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 8 лютого цього року в Івано-Франківську. Близько першої години ночі на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Астра”, який порушував правила дорожнього руху і перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд проводився у медичному закладі. Висновок – позитивний.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням автомобіля “Опель Астра”.

Нагадаємо, зараз, згідно чинного законодавства, за порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП, передбачено безоплатне вилучення авто, а за порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП – оплатне вилучення авто, якщо звісно ж воно є власністю порушника.

Це, до речі, перший випадок у Франківську коли за другу нетверезу їзду впродовж року водієві присудили оплатне вилучення транспортного засобу.

Читайте також:
У Калуші любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто