четвер , 25.04.2024

Скільки платитимуть: депутати хочуть збільшити компенсації за прихисток переселенців

Народні депутати розглядають можливість збільшити виплати за чинною державною програмою «Прихисток». У її межах сім’ї, які приймають переселенців, отримують компенсації.

гроші, гривні

Про це повідомила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Нині родинам виплачують по 450 гривень за кожного прийнятого переселенця. А втім, депутати обговорюють можливість збільшити компенсацію з початком опалювального сезону вдвічі — до 900 гривень на людину.

Більше про програму

З 22 березня з ініціативи Міністерства розвитку громад та територій в Україні діє урядова соціальна програма «Прихисток». У її межах родини, які бажають надати притулок переселенцям, отримують щомісячні компенсації від держави.

Як повідомляв директор Департаменту житлової політики та благоустрою Мінрегіону, станом на початок червня 20 тисяч переселенців в Україні отримали прихисток у межах цієї програми, цитує сайт «Децентралізація».

Якщо переселенець зараз перебуває у пошуку житла, йому необхідно зайти на цей сайт, у фільтрі пошуку визначити необхідні критерії пошуку (регіон і характеристики помешкання), обрати необхідне оголошення серед запропонованих та особисто зв’язатися з власником, щоб обговорити всі деталі.

Читайте також:
На Прикарпатті люди скаржаться на аварійний міст (ФОТО)