п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпатті лісничий попався на хабарі у розмірі 100000 гривень (ФОТО)

Неправомірну вигоду фігурант отримав кількома частинами.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями викрили корупційну схему відпуску деревини та встановили причетних до неї осіб.

Службові особи одного з лісництв області організували процес відпуску лісу в обхід офіційних процедур. За це отримували грошову винагороду.

В ході слідства правоохоронці задокументували факт вимагання лісником 100 000 гривень неправомірної вигоди. 5 вересня оперативники УСР та слідчі ТУ ДБР У м. Львові затримали фігуранта під час одержання другого «траншу» – 75 000 гривень.

Йому вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, інформують у прес-службі поліції Прикарпаття.

У межах кримінального провадження, що розслідується під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури, будуть встановлюватися інші особи, причетні до протиправної діяльності.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Франківську затримали посадовця ДСНС, який намагався дати хабаря офіцерові СБУ