субота , 27.04.2024

На Донбасі загинув воїн з Рогатинської громади Роман Бандура

На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув воїн з Рогатинської громади Роман Бандура.

Роман Бандура

“І знову сум, і знову біль… Чергова втрата на війні. Загинув герой, краянин, мешканець села Пуків Рогатинської громади – Роман Степанович Бандура. Поліг наш 51-річний земляк в Бахмутському районі на Донеччині при виконанні бойового завдання від вогнепальних поранень, отриманих під час мінометного обстрілу ворога”, – повідомили на сторінці громади у Фейсбуці.

Роман Бандура, як і багато його інших побратимів, мріяли про вільну незалежну Україну, згадують земляки. У 2015 році він пішов захищати Батьківщину, тоді воював у 80 бригаді.

У 2022 році, з перших днів жорстокого наступу окупантів, герой з честю виконував свій громадянський обов’язок.

“Хто, як не ми – з досвідом”, – казав, стаючи на захист кордонів України.

Роман Бандура закінчив Пуківську школу. Непросте у нього було дитинство, в шість років залишився сиротою, якого ставили на ноги разом з сестрами та братами дідусь та бабуся. Закінчив Рогатинське СПТУ, працював водієм у кількох місцевих підприємствах, останнім часом далекобійником. Виховав сина. Олег сьогодні теж у лавах ЗСУ, на передовій.

“Рідні, друзі, колеги запам’ятають його як щирого, доброго, відважного патріота своєї України. Роман Бандура назавжди залишиться у наших серцях, щирих молитвах, жертовній і відданій боротьбі, у щоденній наполегливій праці, яка наближає нашу перемогу, у свідомості майбутніх поколінь… Це непоправна втрата для всієї нашої громади!” – сумують рогатинці.

Рогатинська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким захисника: “Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо у важку годину скорботи. Ворог відповість за кожне обірване життя, за кожен наш дім, за кожну вулицю!”.

Про прибуття похоронного кортежу з тілом загиблого військовослужбовця та про чин похорону буде повідомлено додатково.

Читайте також:
На війні загинув військовий з Косівщини Сергій Полюк