четвер , 18.04.2024

7 критеріїв вибору робота-пилососа

Вам важко уявити своє життя без домашньої електронної техніки? Звісно, бо вона є вірним помічником у домашніх справах.

Якщо ви хочете ще більше автоматизувати процеси, придивіться до роботизованих пристроїв. В нашій статті ми розповімо по яких критеріях варто обирати роботи-пилососи, щоб не розчаруватися.

робот-пилосос

1. Подолання перешкод

Перше, на що варто звернути увагу, – це подолання перешкод. Майже в кожній кімнаті є безліч речей, які може не подолати домашній робот прибиральник. Килими, високі пороги, побутова техніка, меблі тощо. Тому ми радимо для домашнього прибирання обирати пристрій, який без проблем долає висоти від 15 мм мінімум.

2. Форма та розмір

Ці показники приладу напряму відповідають за якість прибирання. Чим тонший пилосос, тим краще він буде виконувати свою роботу у важкодоступних місцях, наприклад, під ліжком. На рахунок форми слід відмітити, що найбільш вдалою є форма кола, вона дозволяє обходити кути та перешкоди на своєму шляху, не чіпляючись за все.

3. Управління

Способи управління на роботі-пилососі теж бувають різними. Це можуть бути кнопки на корпусі приладу, пульт дистанційного керування, управління за допомогою смартфона. В дорожчих моделях можливе навіть керування голосом. Немає однозначної відповіді, який купити – варто орієнтуватись на власні уподобання. Хоча, наприклад, телефоном можна керувати навіть дистанційно, не перебуваючи вдома, а це значно економить час.

4. Фільтрація повітря

Важливий критерій вибору – спосіб фільтрації повітря. У найбільш бюджетних варіантах можуть будуть фільтри з низькою якістю, які викидатимуть пил назад у повітря під час роботи. Найбільш якісними рахуються фільтри НЕРА, які необхідно міняти  раз на півроку за умови постійної роботи пристрою. Проте повітря точно залишатиметься чистим.

5. Об’єм

Якщо людина мешкає у невеликій квартирі загальною площею до 45 кв.м, то вистачить і 300 мл пилозбірника, але це за відсутності домашніх тварин. Якщо ж ви власник великого будинку чи полюбляєте котів і собак, то вам потрібен пилозбірник з об’ємом бака від 0,6 до 1 л.

6. Площа прибирання

З площею прибирання все просто. Пристрій, який розрахований на площу 45 кв.м просто фізично не може прибирати значно більшу територію. Зазвичай інженери вказують площу прибирання в інструкції. Якщо ж її там не буде, то є один лайфхак: від часу роботи пристрою (в хвилинах) відняти 10. Саме це число і буде площею прибирання, з якою впорається пилосос.

7. Обслуговування та додаткові витрати

Як і будь яка інша техніка, робот-пилосос має властивість виходити з ладу. Щоб пристрій якомога довше допомагав у прибиранні, потрібно правильно за ним доглядати. Необхідно регулярно чистити мішок, корпус та щітки приладу. У комплекті повинні бути змінні щітки та фільтри й інструкція, як часто їх змінювати.

Щодо вартості робота-пилососа, тут можна сказати одне – ціна дорівнює якості. Непогані бюджетні варіанти коштують в районі 10 тисяч гривень, для прибирань великих площ заплатити доведеться від 20 тисяч гривень.

Щоб придбати дійсно якісний та доступний по ціні робот-пилосос, рекомендуємо переглянути каталог магазина Алло. Там можна знайти моделі від відомих брендів з хорошими характеристиками та гарантією.