вівторок , 19.03.2024

Від початку війни на Прикарпаття прибули 42 тисячі дітей

Заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко відвідала дитячий оздоровчий заклад у Городенківській територіальній громаді.

Про це повідомляє пресслужба ІФ ОДА.

«З початком військової агресії росії проти України на Прикарпаття прибули 42 тисячі дітей із тих областей України, де ведуться активні бойові дії. Велику увагу обласна військова адміністрація приділяє організації їх комфортного, змістовного відпочинку та оздоровлення, – розповіла Людмила Сірко. – За підтримки наших швейцарських партнерів – благодійної організації «Terres des hommes», було закуплено 76 путівок для оздоровлення дітей із числа пільгових категорій, зокрема, діток внутрішньо переміщених осіб, із малозабезпечених сімей, дітей, які втратили батьків під час війни, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-інвалідів в одному із оздоровчих закладів Прикарпаття у Городенківській територіальній громаді».

Важливо зазначити, що у цьому оздоровчому закладі зараз відпочиває 151 дитина. Їхнє дозвілля організовано за сприяння швейцарської організації з надання допомоги дітям «Terres des hommes» та благодійного фонду «Родина України».

«Дітки – це наше майбутнє, майбутнє України, яку вони прославлятимуть у всьому світі. Ми зацікавлені у тому, щоби вони змістовно, пізнавально та активно проводили свій час. Діти отримають позитивне враження від дозвілля. Програма дуже насичена. П’ятиразове харчування, активний відпочинок, багато цікавих заходів, екскурсії, туристичні походи, свіже повітря створюють гарний настрій, додають дітям життєвих сил, енергії та залишають незабутні спогади про Прикарпаття», – зауважила Людмила Сірко.

Також посадовиця наголосила на важливості співпраці із міжнародними партнерами, які не залишаються осторонь тих проблемних питань, які виникають в Україні, та активно допомагають у цей складний час.

Читайте також:
На війні загинув прикарпатець Ростислав Рапій