п’ятниця , 26.04.2024

На Прикарпатті під час повномасштабної війни працює харківське підприємство з пошиття одягу (ВІДЕО)

У Коломиї вже протягом двох місяців працює харківське підприємство, яке шиє одяг. Наразі у пошитті колекції їм допомагають франківські підприємці.

Про труднощі переїзду та як вдалося налагодити роботу у новому місті, засновниці бренду Юлія Купава та Юлія Сорокіна розповіли Суспільному.

Харківське швейне підприємство переїжджало на Прикарпаття у чотири етапи, проте досі все не вдалося перевезти, каже Юлія Купава. З її слів, одне з найцінніших, що забрали із собою, — лекала для одягу.

“У нас в Харкові було 250 м², а в Коломиї — 70 м². Дуже компактно розмістилися. Тут у нас є зона офісу, виробництво, закрійний стіл і наш склад готової продукції. Це все, що ми встигли вивезти”, — розповідає Юлія Купава.

Разом з виробництвом на Івано-Франківщину переїхали дві кравчині та закрійниця. Засновниці харківського бренду одягу Юлія Купава та Юлія Сорокіна пригадують, що 24 лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення, вони навіть не могли виплатити зарплати своїм працівникам.

“23 лютого ми купили тканини на літню колекцію. У нас на рахунках було нуль”, — говорить Юлія Купава.

Тоді жінки попросили своїх клієнтів зробити та передплатити замовлення на сайті. До клієнтів звернулася Юлія Сорокіна, яка тоді була на Львівщині. Її бізнес-партнерка у цей час разом із сім’єю жила у підземному паркінгу в Харкові, де не було зв’язку.

“Я сказала людям, що нам потрібна допомога і, можливо, ми ніколи не зможемо надіслати речі, які ви купуєте на сайті. За два чи три дні ми зібрали необхідні гроші, — пригадує Юлія Сорокіна. — Зараз ми вже відправили майже всі замовлення”.

Наразі у пошитті колекції одягу харків’янам допомагають підприємці з Івано-Франківська. Вишивку для своїх виробів також спочатку замовляли у місцевих виробників, поки не дізналися, що у Харкові відновили роботу їхні колишні партнери.

“Вони працюють під обстрілами. Наприклад, забирали наше замовлення через пошту, яка у тому ж торговому центрі, де був величезний приліт. Ви розумієте, там працюють пожежники, поліція, а працівники цієї компанії йдуть забирати посилку. Вони вишили і того ж вечора відправили нам назад”, — розповідає Юлія Сорокіна.

Зараз жінки мріють про повернення у Харків. Проте, кажуть, допоки в їхньому місті тривають обстріли, планують залишатися у Коломиї і розвивати своє підприємство тут.

Читайте також:
На Прикарпатті найвища врожайність зернових та зернобобових