вівторок , 19.03.2024

Kalush Orchestra відмовився від участі в Sea Dance Festival через пропутінську діджейку у лайнапі

Український гурт Kalush Orchestra виступив з офіційною заявою, у якій повідомив що не братиме участі у музичному фестивалі Sea Dance Festival.

Kalush Orchestra

Музичний фестиваль Sea Dance Festival має відбутися наприкінці серпня у Чорногорії. І в ньому мав взяти участь український гурт Kalush Orchestra.

Втім, сьогодні колектив виступив з офіційною заявою, у якій повідомив, що відмовляється від участь у музичному заході через те, що там виступить пропутінська артистка, російська діджейка DJ Nina Kravitz.

“Ми не будемо виступати з пропутінською російською артисткою на одній сцені. На звернення гурту організатори відмовилися скасовувати виступ Ніни Кравіц. Тому як і обіцяли, скасовуємо свій виступ там”, – прокоментував рішення гурту Kalush Orchestra його лідер Олег Псюк.

Також Олег Псюк додав, що “бажання виступати на одній сцені” з Ніною Кравіц у гурту немає. Тому гурт “сплавляється сам”, закликаючи не купувати квитки на цей фестиваль 28 числа у Чорногорії усім, хто хотів потрапити саме на виступ Kalush Orchestra.

Зазначимо, що раніше Kalush Orchestra звернувся до організаторів Sea Dance Festival з проханням прибрати з лайнапу російських діджейок, зокрема пропутінську артистку DJ Nina Kravitz. На це організатори музичного заходу відповіли, що “не підтримують війну в Україні та співчувають українцям. Утім, на їхню думку, прибирати росіянок з лайнапу – це дискримінація, що суперечить цінностям Sea Dance”.

Зауважимо, що коли організатори фестивалю пропонували Kalush Orchestra виступити у Чорногорії, про виступ на одній сцені з Ніною Кравіц не йшлося. Тому гурт прийняв запрошення організаторів. Але коли діджейка Ніна Кравіц несподівано опинилася у лайнапі, вони зажадали від організаторів фесту скасувати її виступ. Що, до речі, зробили інші три музичні фестивалі, такі як Дортмундський PollerWiesen, The Crave в Гаазі та Movement Detroit. Вони підтвердили, що Ніна Кравіц більше не виступатиме на їхніх заходах цього літа, опублікувавши заяви у соціальних мережах.

Читайте також:
На війні загинув житель Надвірнянщини Михайло Федорчак