вівторок , 19.03.2024

Чому диски та шини потрібно купувати лише у перевірених магазинах?

Шини та диски – це не тільки “взуття” автомобіля, а й гарантія його плавної безпечної їзди. Стан дисків відіграє важливу роль не лише у зовнішньому вигляді авто, а й як водіння.

Міцні сучасні ковпаки – це не просто елемент краси, а й аксесуар, здатний покращити роботу ходової та гальмівної систем. Головне завдання автомобільних дисків – підвищення внутрішніх технічних параметрів машини.

Сьогодні у продажу є продукція численних брендів автодисків, представлена ​​в широкому ціновому діапазоні та різних типорозмірах. Щодо основних видів дисків, то можна виділити:

  • сталеві;
  • литі;
  • ковані.

Можна додатково виділити хромовані.

Особливості різних видів дисків

Сталеві диски – міцні та недорогі, при значних ударах вони не тріскаються, а лише деформуються, приймаючи навантаження на себе, при цьому вони підлягають ремонту. Їх недолік – важка вага і схильність до корозії. Литі диски – середній варіант щодо поєднання ціни та якості. Вони легкі, стильні та різноманітніші за дизайном.

Завдяки литим дискам колесам забезпечено покращення якості балансування. Їхній мінус – непридатність до відновлення при сильних ударах. Ковані диски є лідером серед автомобілістів. Вони найміцніші, надійні, безпечні, легкі за вагою, мінімально схильні до зносу. Єдиний недолік – висока ціна. Хромовані диски примхливі в експлуатації, їх потрібно постійно мити і витирати насухо, щоб вони залишалися чистими і красивими.

Великий вибір якісних недорогих автодисків та аксесуарів до них представлений у шинному центрі Radius. Тут є якісні вироби з гарантією за приємними цінами. Продавці ввічливо ставляться до кожного покупця і готові відповісти на будь-які питання.

Вибір шин для автомобіля: що потрібно знати?

Колеса біля авто відіграють важливу роль. Від їх якості та стану залежить зручність та безпека їзди, а також зовнішній вигляд транспортного засобу. Якісні шини мінімізують ризики ДТП, особливо за несприятливої ​​погоди. Як тільки вони стали непридатними або змінився сезон, зробити заміну можна на СТО або шиномонтажі, також можна звернутися до шинного центру Radius.

Відмінності автошин для різних пір року

На сьогоднішній день немає якісних універсальних покришок, які б на 100% підійшли на цілорічне користування. Звісно, ​​у продажу є всесезонні вироби, але вони мають свої нюанси експлуатації. Матеріали, що використовуються в шинах для одного сезону, мають свої властивості та відрізняються від шин, які застосовуються в інший сезон.

Крім того, різні сезонні шини відрізняються за своєю жорсткістю, малюнком протектора, хімічним складом, робочим температурним режимом та іншими факторами. Так, зимова гума в теплу пору року просто розплавиться чи зітреться. Ті самі зимові шини мають кілька різновидів:

  • для позашляховиків;
  • класичні зимові зразки;
  • шини для м’якої європейської зими.

Шини європейського типу ідеальні для сухих доріг та м’якого клімату. Для України найкраще підходять позашляхові моделі, які дозволяють пересуватися кучугурами, сніговою кашею та ожеледицею. Класичні шини також хороший варіант, вони універсальні, мають тривалий термін служби і відносно недорогі.

Літні шини відрізняються більш щільним компаундом, ефективною дренажною системою, стійкістю до зношування та шумовим комфортом. Вони демонструють високу прохідність як на міських магістралях, так і гравію, бездоріжжю.

У Києві купити літню та зимову гуму від найкращих брендів за доступними цінами можна в інтернет-магазині Радіус. Тут доступні всі типорозміри покришок, тому водії зможуть “перевзути” як маленький легковик, так і габаритний пікап. Доставка здійснюється по всіх містах України.