четвер , 18.04.2024

1,89 проміле: у Болехові спіймали і покарали п’яного водія

Болехівський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 березня цього року у місті Болехові. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Озаркевичів працівники поліції намагалися зупинити водія автомобіля “Мазда 3”, який порушував правила дорожнього руху.

Кермувальник законну вимогу поліцейських, подану звуковим сигналом та проблисковими маячками, проігнорував та кинувся втікати. Згодом був зупинений шляхом переслідування.

Під час спілкування у водія були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,89 проміле, що у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Пояснив, що пив пиво переди тим, як сісти за кермо. Також пояснив, що не зупинився на звуковий сигнал поліції, бо не почув його.

Дослідивши матеріали справи, Болехівський міський суд постановив водія автомобіля “Мазда 3” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “Опеля” в’їхав в електричну опору і отримав 17000 грн штрафу