субота , 27.04.2024

У Франківську затримали рекетира: вимагав 10000 доларів

Фігурант, погрожуючи розправою та знищенням майна, вимагав від мешканця Івано-Франківська 10 000 доларів неіснуючого боргу.

рекетир, новини ФранківськаПри передачі частини грошових коштів правоохоронці затримали зловмисника.

Про це сьогодні, 15 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Івано-Франківській області задокументували протиправну діяльність 26-річного мешканця обласного центру.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігурант вимагав від потерпілого в еквіваленті 10 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Зокрема психологічно та фізично тиснув на заявника. Минулого місяця зловмисник побив потерпілого, окрім того, погрожував фізичною розправою та підпалом автівки, якими він користується.

У четвер, 14 липня, в Івано-Франківську оперативники затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання від потерпілого неіснуючої частини боргу, у розмірі 500 євро.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Йдеться про вимагання в умовах воєнного стану. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Невдовзі суд обере прикарпатцю запобіжний захід. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також:
Житель Франківська підпалив літнє кафе через неприязні стосунки з власником