субота , 20.04.2024

На Прикарпатті облаштують ще один прихисток для переселенців (ФОТО)

У Коломиї на вулиці Гнатюка почав роботу волонтерський рух «Будуємо Україну Разом». Люди з різних кутків нашої держави змінюють частину приміщення колишнього садочка, щоб перетворити його на прихисток для вимушених переселенців.

Про це повідомив мер міста в соцмережі.

Плани великі. Тут зможе мешкати від 50 до 90 людей, для яких буде зроблено все необхідне, щоб нормально жити та соціалізуватись у Коломиї.

Ініціаторами такої зміни старого садка стали громадська організація «Трикутник» разом з громадською спілкою «Мережа правового розвитку» у рамках проєкту «Вулик Змістів».

Просто зараз БУР ремонтує комунальну будівлю. Значну частину робіт та матеріалів профінансувала міська рада. До спільної справи доєдналися Українська освітня платформа, яка частково допоможе з меблями, та ГО «Молодіжна організація «Стан», яка допоможе з кухнею.

“Такі прихистки вже давно працюють в Коломиї, тому точно знаємо, що людям у них комфортно. Раніше самостійно відкрили два прихистки на базі колишніх тубдиспансеру та шкірвендиспансеру. Коломия стала теплим домом для переселенців. Тут ми дбаємо про людей, які були змушені тікати від війни. Я дуже радий чути, коли вони кажуть, що їм у нас подобається і хочуть залишитись”, – пише мер.

Читайте також:
Заборона чоловікам залишати місце проживання: що не так?