вівторок , 23.04.2024

Голова Івано-Франківська закликав записуватися у добровольці

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав громадян записуватися у міські добровольчі формування, адже 70% працівників муніципальної інспекції наразі служать на передовій. Також бійці територіальної оборони несуть службу в інших областях України.

добровольці

Про це очільник громади розповів в ефірі радіо “Західний полюс”.

“70% муніципальної інспекції “Добродій” перебувають у Збройних силах України, у добровольчих батальйонах на передовій. Тому дуже допомагають добровольчі формування, яких в Івано-Франківську є три: “Галичина”, “Захід” та Андрія Романчука. Закликаю приєднуватися до них”, — сказав Руслан Марцінків.

До добровольчих формувань закликають насамперед вступати людей, які не підлягають службі в армії.

“Якщо ви не підпадаєте під критерії призову чи несіння служби, але хотіли б долучитися до охорони громадського порядку, охорони стратегічних об’єктів, то можна служити у формуванні. Це — насамперед прохання до чоловіків — багатодітних, яким за 60 років. І до дівчат та жінок, які могли б приєднатися. Охочі можуть дізнатися про роботу добровольчого формування “Галичина” на першому поверсі міського виконавчого комітету”, — розповів Марцінків.

Також він нагадав, що люди у добровольчих батальйонах не отримують заробітної платні та мають працювати злагоджено з поліцейськими та нацгвардійцями.

Читайте також:
В аварії поблизу Бурштина загинули водій та пасажир легкового авто