середа , 08.05.2024

4 головні критерії вибору туристичного намету

Відпочинок на природі – чи не єдиний спосіб вирватися зі стрессового життя великого міста.

Тільки в такий час містянин прокидається серед дерев, готує на багатті їжу, насолоджується пейзажами, піднімається в гори. Все це додає якоїсь романтики. Але ніякого задоволення не буде без правильного обладнання. Особливо це стосується наметів. Пропонуємо ознайомитись із порадами, як ж вибрати похідний будиночок.

Призначення

Перш ніж купити намет, потрібно зрозуміти, для яких саме подорожей він вам потрібен. Якщо ви подорожуєте машиною то можна купувати намети для відпочинку у Львові будь-які, не дивлячись на вагу та великі розміри. Вам не доведеться його носити в руках.

Для поїздок із друзями потрібно розглядати великі намети. Є моделі із декількома кімнатами та великою площею. Якщо ви турист зі стажем і бажаєте підніматись високо в гори чи йти в інші екстремальні місця, то варто подбати про те, щоб намет надійно кріпився і мав додаткові вітрові відтяжки.

Любителям веломандрівок із ночівлею в наметі потрібен буде тамбур для свого транспорту, щоб вночі з ним нічого не сталося.

Кількість місць в наметі

Наступним важливим критерієм при виборі є кількість місць. Найпоширенішими є двомісні намети, але якщо ви їздите найчастіше самі, то можна розглянути й одномісний, а якщо цілою родиною – то не менш, ніж три- або чотиримісний.

Варто враховувати ще й розміри спального місця. Стандартно для однієї особи виділяють 60 см ширини. Перед покупкою потрібно цей момент уточнити, бо виробники можуть виготовляти намети по інших розмірах. Те ж саме стосується довжини та висоти. Якщо ви візьмете з собою в намет матрац чи надувний коврик, то обов’язково потрібно, щоб він помістився.

Конструкція

Не менш важливим критерієм вибору є форма та конструкція намету. Найпоширеніші –  куполоподібні намети або ж тунельного типу. Різниця між ними полягає в розташуванні дуг.

  • Куполоподібні намети мають дві дуги, які посередині схрещені між собою. Є моделі в яких є третя дуга, вона допомагає тримати стінки, чим додає простору. Намети такого типу призначені для відпочинку без екстремальних умов.
  • Тунельний тип передбачає кілька паралельних дуг, які з’єднані між собою ще однією. В них може бути декілька виходів і тамбур. Такі будиночки призначені більше для зимових подорожей в гори і передбачені для більш екстремальних поїздок.

Що стосується шарів намету, то їх зазвичай два. Внутрішній захищає від вітру, сонця, комах, а зовнішній виготовляється із цупкого матеріалу, стійкого до води. Підлога повинна бути міцна та максимально захищена від вологи.

Сезон

Обов’язково визначте, в яку пору року ви плануєте їздити відпочивати. Якщо це зима, то намет повинен бути максимально захищений від вітру, вологи й мати міцну конструкцію. Якщо літо, то потрібна хороша вентиляція. Найбільш універсальні трисезонні намети, вони підходять для весни, літа та осені.

За ідеальним наметом звертайтесь в інтернет-магазин Алло. Магазин  має великий асортимент моделей за доступною ціною, пропонує якісну консультацію та доставку додому. Також є можливість забрати товар із найближчого магазину у Львові.