четвер , 25.04.2024

Вже готовий проект нових торгових місць у мікрорайонах Коломиї (ФОТО)

На Прикарпатті планують облаштувати кілька торгових місць. Усі – в Коломиї.

“Ми комплексно підходимо до питання вуличної торгівлі в місті. Тому зараз працюємо не тільки над центром, але й в інших районах Коломиї. Тут є два основні місця – вулиця Бандери та перехрестя вулиць Андрія Чайковського та Січових Стрільців, де роками існує стихійна торгівля”, – повідомляє мер міста Богдан Станіславський на своїй сторінці у фесбук.

Здається, усунути стихійну торгівлю можна, просто заборонивши там торгувати. Але це поганий шлях, вважає міська рада, адже не всі можуть йти до центру, щоб придбати продукти, не кожен має можливість там їх продати. Власне тому на згаданих місцях й існують осередки торгівлі. Міська рада облагородить їх, адже люди мають мати можливість заробити, продаючи власноруч вирощені продукти.

На фото можете побачити ескізи майбутніх облаштованих місць для торгівлі в цих районах. У планах – зробити їх до кінця літа. Що на Бандери, що на Січових Стрільців буде біля 40 торгових місць для продажу продовольчих товарів. Людям не доведеться тримати продукти на землі та створювати незручності для пішоходів. А виїзна лабораторія Держпродспоживслужби матиме змогу перевіряти продукти на цих ринках.

“Зараз, в період війни, ми повинні забезпечити продовольчу безпеку громади, не забуваючи при цьому про санітарні норми, комфорт та естетику. Переконаний, що ці ринки стануть добрим початком вирішенням питання стихійної торгівлі у цих районах”, – додає голова міста.

Читайте також:
Євробачення-2023 не проведуть в Україні: ймовірно, у Великій Британії