субота , 04.05.2024

У зоопарку на Прикарпатті жорстоко поводяться з тваринами (ФОТО)

У Карпатському зоопарку на Івано-Франківщині тварини перебувають у поганих умовах, з ними жорстоко поводяться.

Таку заяву Facebook-сторінці оприлюднили представники “UAnimals”.

“В Івано-Франківській області на території “Карпатського заповідника” керівництво закладу тримає підопічних в тісних, неприбраних клітках, непридатних для нормального життя. На фотографіях та відео із закладу видно, що тварини виснажені та потребують допомоги ветеринарів”, — йдеться у дописі.

Операційна директорка “UAnimals” Ольга Чевганюк розповіла Суспільному, що про ситуацію в зоопарку їм повідомили підписники у соціальних мережах та надіслали фотографії на підтвердження.

“Люди були шоковані тим, що тварини живуть у неприйнятних умовах, у маленьких клітках. Говорять навіть, що дуже погано їх годують. Але поки що ми це не можемо стверджувати, бо не перевіряли. Тобто мова йде насамперед про умови утримання, які не відповідають нормам законодавства, не те що якоїсь моральності”, — розповіла Ольга Чевганюк.

З її слів, представники “UAnimals” 19 травня надіслали заяву до поліції, в якій просять перевірити законність утримання диких тварин на території Карпатського зоопарку.

“Проводиться перевірка, і якщо є порушення, організація добровільно передає або тварини вилучаються через судове рішення”, — пояснює операційна директорка “UAnimals”.

Якщо тварин вдасться забрати з Карпатського зоопарку, їх відвезуть у притулок для диких тварин в Київській області, з яким співпрацює “UAnimals”.

“Там надають тимчасовий прихисток, дивляться на стан звірів, лікують їх. Потім ми переправляємо їх за кордон або знаходимо прихисток в Україні”, — розповідає Ольга Чевганюк.

Власниця зоопарку Іванна Зазульчак не вважає, що з тваринами жорстоко поводяться. Про це вона сказала кореспонденту Суспільного.

“Усе потрібно побачити на власні очі й тоді робити висновки. Комусь подобається, комусь — ні, хтось приходить і дякує, а хтось каже, що все недобре і неправильно”, — говорить Іванна Зазульчак.

З її слів, у зоопарку живуть дві сім’ї єнотів, кролі, білки, шиншили, морські свинки, голуби, віслюк, вівці, цап, павич, кури, півні та нутрії. За ними доглядає Іванна разом із помічником.

“Маленькі тваринки живуть у вольєрчиках у приміщенні, а великі — у вольєрах на вулиці”, — розповідає власниця зоопарку.

Тварин годують двічі на день, також їх підгодовують відвідувачі.

“Приходять дітки, можуть погодувати тваринок капустою, хлібом, можуть фотографуватися” — говорить Іванна Зазульчак.

За її словами, тварини мають необхідні щеплення. Раз у рік їх оглядає ветлікар.

“Іноді до нас звертаються люди, які знайшли тваринок, наприклад, травмованих: “Візьміть, подивіться”. Бувало, що ми вигодовували тваринку і випускали на волю. Зараз у нас живе лисиця, яку ми з маленької вигодували. Можливо, також її випустимо”, — розповідає Іванна Зазульчак.

Жінка вважає, що на зоопарк, імовірно, поскаржилися через борсука.

“Був ще також борсучок. Можливо, він занесений до Червоної книги, і через нього виник конфлікт. Прийшли два хлопці, яким не сподобалася їжа борсука. Але ніхто не знає, як я його вигодувала із пляшечки з молочком”, — говорить Іванна Зазульчак.

Речниця Нацполіції Івано-Франківщини Тетяна Іванюк у коментарі Суспільному підтвердила, що до Головного управління Нацполіції в області надійшло звернення від “UAnimals” щодо жорстокого поводження з тваринами у Карпатському зоопарку.

Читайте також:
Відомий шоумен ганьбить власників житла в західних областях України (ФОТО)