субота , 20.04.2024

Церковні свічки: молитовний вогник душі

Жодне церковне таїнство не обходиться без такого атрибуту, як свічка. Це символ вогню, який дарує тепло, затишок, гармонію.

церковні свічкиЗапалюючи свічки, люди підносять молитву Богові і просять допомоги світлих сил. Із ставлять біля різних ікон, запалюють їх за здоров’я та за упокій. У храмах встановлюються тонкі прості свічки, які не відрізняються між собою, тому що у віруючих людей не прийнято хвалитися багатством. Продаються церковні свічки як у храмах, так і в інтернеті або церковних лавках. Купувати їх можна як поштучно, так і оптом. Набори – вигідніша покупка, коштують вони дешевше і їх вистачить надовго.

Особливості церковних свічок

Використовувати їх можна не лише в сакральних місцях, а й удома, як тільки захочеться створити атмосферу спокою та затишку. Свічки допоможуть відчути Божу благодать та очистити будинок від поганої енергетики. Якісні вироби, виготовлені з якісного воску або парафіну, мають низку переваг:

  • зберігають форму при тривалому горінні;
  • не коптять і не тріщать;
  • не виділяють неприємного запаху;
  • і мають приємний колір та аромат;
  • не містять барвників та шкідливих домішок;
  • мають тривалий термін зберігання.

Храмові свічки мають своє призначення. За церковними канонами їх не можна запалювати просто так або для проведення магічних ритуалів. Підпалювати їх потрібно лише сірником. Вибираючи спеціальні набори свічок, можна підібрати варіанти із зображеннями різних святих, щоб підібрати свого покровителя. Вартість такої продукції доступна для кожного покупця.

Особливості застосування храмових свічок

Прості тонкі свічки розраховані на звичайні повсякденні молитви. У церквах також використовуються інші види свічок: вінчальні, вівтарні, престольні, свічки для сорокустів та ін. Існують певні правила, як правильно в церкві ставити свічки:

  • підпалювати свічки допускається лише одне від одного, щоб розділити загальний живий вогонь;
  • не варто застосовувати такі свічки у сторонніх цілях;
  • під час служби або читання молитов слід зберігати спокійний настрій.

Робляться свічки із чистого воску або восково-парафінової суміші. Воскові варіанти відрізняються природним кольором, медовим ароматом та гнучкою формою. Час горіння тонкої стандартної свічки становить 1 годину.

Придбати церковні свічки можна придбати на сайті Кременчуцького свічкового заводу. Тут є великий асортимент церковних свічок високої якості за доступними цінами. Всі товари безпечні, не викликають алергії та безпечні у застосуванні. Виготовляються вони на барабанному устаткуванні, тому вони виходять якісними, рівномірно забарвленими, без шлюбу. Наші консультанти більш детально розкажуть про вироблену продукцію, ціни, знижки та інші питання.