п’ятниця , 26.04.2024

Прикарпатські волонтери організували благодійний аукціон побачень. Серед лотів — зустріч з Марцінківим

Волонтери з Коломиї, що на Прикарпатті, разом з організаторами фестивалю “Drive for live fest” у соцмережах організували аукціон побачень для того, щоб допомогти військовослужбовцям, які воюють на сході України.

Про це кореспондентці Суспільного розповів організатор аукціону Олег Вишиванюк.

За його словами, гроші, отримані від продажу лотів, спрямують на укомплектування 77 батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Частина цього батальйону — бійці з коломийської тероборони. Вони — на Донбасі, поблизу Слов’янська.

“У нас зараз немає остаточного списку потреб, поки йдеться про загальну комплектацію бійців. Ми це робимо спільно з фестивалем Drive for life fest. Його керівник воює саме в цьому батальйоні. Від нього отримуємо перелік потреб воїнів. Серед того, що я чув, просили “розгрузки”, генератор для альтернативної електрики, павербанки”, — каже Олег Вишиванюк.

Він зазначив, якщо зберуть більше грошей, ніж потрібно буде для потреб 77 батальйону, допоможуть ще й 10 гірсько-штурмовій бригаді.

Серед найвідоміших учасників з Прикарпаття — міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків (про його участь офіційно заявлять 4 червня о 18:00) та фронтмен гурту “Kalush” Олег Псюк (його лот планують презентувати у 6 червня).

“Але є багато й інших вихідців з Прикарпаття. Наприклад, танцівник гурту “Kalush” Влад Курочка чи акторка та блогерка Fiinka”, — розповідає Олег Вишиванюк.

За його словами, наразі на аукціон виставили 45 лотів, сьогодні долучать ще дев’ять, 6 червня — до восьми. Загалом планують приблизно 60 лотів.

“Щодва дні публікуються по 9 лотів. Це — одна серія. Лот з моменту публікації дійсний один тиждень. Ми закриваємо і поступово отримуємо оплату. Ми вже маємо оплату за дві перші серії”, — пояснює Олег Вишиванюк.

Найбільшу суму наразі — майже 10 тис. грн — зібрав лот-побачення блогера Тайлера Андерсона.

Наразі суму зібраних грошей організатори не оголошують, чекають, коли завершиться аукціон. Останні лоти опублікують 6 червня. Але, якщо до аукціону захочуть долучитися ще інші відомі українці, його сторінку відновлять і продовжать збір грошей. У червні проєкт планують закінчити.

Стежити за перебігом аукціону можна на сайті https://pobachymos.in.ua. Про формат зустрічей переможці лотів зможуть домовитися персонально.

Читайте також:
На Прикарпатті є десятки джерел із ропою, з якої можна виварити сіль (ВІДЕО)