субота , 04.05.2024

Прикарпатець готовий подарувати квартиру для п’ятьох сиріт з Донеччини

18-річний В’ячеслав із Донецької області став опікуном чотирьох молодших братів і сестер після того, як їхня мати загинула від російського снаряду, а будинок був повністю зруйнований.

Разом з молодшими дітьми він поїхав до Дрогобича Львівської області, де сім’ї виділили місце в гуртожитку. При цьому В’ячеславу доводиться підробляти, готуватися до медичного університету та піклуватися про своїх братів і сестер.

В’ячеслав емоційно і з усмішкою розповідає про нове життя, про своїх братів і сестер, які, каже, його слухають і допомагають – а це Данило, якому 16 років, Ніколь ‒ 11, Тимуру ‒ 10, Олівії ‒ 8. Називає їх у розмові «мої діти». Війна додала до статусу старшого брата інший ‒ опікун. Імена дітям обрала мама, розповідає Радіо Свобода.

Хлопець навчається у Бахмутському фаховому коледжі на фельдшера. Мріє стати лікарем-реабілітологом. Бо впевнений: якщо буде добрим лікарем, то буде добре у майбутньому. Він сам готує їжу для братів і сестер.

Побачивши сюжет про Вячеслава та дітей сотні людей запропонували їм допомогу. Так, благодійник з Івано-Франківська готовий подарувати сиротам квартиру у мікрорайоні Пасічна.

“Ми побачили ситуацію і захотіли подарувати цій сім’ї 5-тикімнатну квартиру. Це квартира, в якій жили п’ятеро дітей, але вони виросли та з’їхали. Є меблі, індивідуальне опалення, квартира повністю придатна для життя. Якось Бог нам поміг, хочемо і ми допомогти людям”, – розповів чоловік журналістам.

Наймолодша Олівія вже придумала якою буде її кімната: рожеве крісло з рожевим столиком, рожеві шпалери з метеликами та шафа з красивими сукнями.

Читайте також:
На війні загинув депутат Снятинської міської ради