п’ятниця , 29.03.2024

Юна прикарпатка продає патріотичні аксесуари, щоб зібрати гроші для бригади, в якій служить її батько (ВІДЕО)

16-річна іванофранківка Злата Павлюк організувала волонтерський гурт, у якому вона разом з однолітками виготовляє та продає патріотичні аксесуари. Усі вторговані гроші вони планують передати на потреби української армії.

Злата Павлюк займається волонтерством від початку березня. Саме тоді її батько вирушив захищати країну, пише Суспільне.

Дівчина розповідає, перші синьо-жовті браслети вона сплела на прохання двох нацгвардійців, які захотіли собі таких сувенірів.

Тоді, каже Злата, і виникла ідея продавати патріотичні аксесуари, а вторговані гроші віддавати на потреби бригади, в якій служить її батько.

“Татові прийшла повістка і він одразу пішов. Сказав: “Я йду, все буде добре”. Ми всі дуже переживали. Зараз це прийняли та допомагаємо бійцям. Для нас всіх важлива перемога. Ми точно переможемо. Це — питання часу. Ми теж хочемо допомогти, не просто сидіти осторонь, а докластися до нашої перемоги”, — каже Злата Павлюк.

До Злати долучилися її друзі та однокласники. Спільними зусиллями за три тижні діти виготовили понад 300 браслетів з українською символікою. Також почали плести з бісеру сережки у синьо-жовтих кольорах.

Матеріали для аксесуарів закуповують самі. За місяць діти вторгували 6 тис. грн. Продають патріотичні браслети та сережки в одному із місцевих магазинів одягу.

“Це — зовсім неважко. Я пам’ятаю, до нас прийшла Злата. Вона попросила увімкнути відео на YouTube, і ми за п’ять хвилин все зрозуміли. Спочатку ми збиралися у Злати вдома і разом плели. Потім вона залишала нам матеріал і ми в себе вдома плетемо. Наприклад, увечері під час фільму”, — розповідає Ірина Стецько.

Окрім сережок та браслетів, школярі-волонтери також хочуть продавати патріотичні плакати та футболки із сучасними українськими героями. Це — ідея Михайла Воробканича. Хлопець вже намалював два принти для речей — Привида Києва та собаку Патрона.

“Спочатку я вирішив плести разом із дівчатами браслети. Але потім вирішив, що краще намалювати принти, тому що в мене це гарно виходить. Зараз я почав малювати затонулий крейсер “Москва”, — розповідає Михайло Воробканич.

Дитячі аксесуари та сувеніри також замовляють люди з інших країн. Сто синьо-жовтих браслетів у них вже купили волонтери з Італії.

Читайте також:
Мер Франківська закликав містян пересідати на велосипеди і ходити пішки