п’ятниця , 26.04.2024

Kalush Orchestra отримають новий кришталевий кубок — виграний вони продали для підтримки армії

Переможці «Євробачення-2022», український гурт Kalush Orchestra, отримають новий кришталевий кубок замість того, який розіграли під час аукціону на підтримку Збройних сил України.

Kalush Orchestra

Про це 30 травня повідомили на офіційній сторінці «Євробачення» в Україні у Facebook.

Доповнено о 17:16. Засновник і фронтмен гурту Олег Псюк сказав нам у коментарі, що він не чув про те, що Kalush Orchestra отримають новий кришталевий кубок. Наразі гурт дізнається інформацію про це.

Доповнено о 20:28. Псюк підтвердив нам у коментарі, що гурту дійсно дадуть новий трофей. Що з ним робитимуть, наразі ще не вирішили.

Напередодні гурт Kalush Orchestra разом із «Фондом Сергія Притули» продали статуетку переможця «Євробачення-2022» за 900 тисяч доларів. Вторговані гроші мають надіслати на потреби ЗСУ. Кубок викупила команда криптоспільноти WhiteBIT.

Окрім того, на аукціоні виставили рожеву панамку лідера гурту Олега Псюка. Її розіграли за іншими правилами: не за найбільшу запропоновану суму, а серед добровільних пожертв. Панамку отримав чоловік із Чехії, який задонатив тисячу гривень.

Отримані гроші обіцяють спрямувати на допомогу українській армії. Зокрема на закупівлю комплекту безпілотних літальних апаратів PD-2.

«Ми захотіли віддати кубок на аукціон через те, що ми стараємося робити все можливе для підтримки України. І кубок — це дуже важлива штука, але ще важливіші життя наших людей», — сказав нам Олег Псюк.

Перемога України

Український гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі «Євробачення-2022» з піснею «Стефанія». Лідер гурту Олег Псюк присвятив композицію своїй мамі. Це третя перемога України в цьому конкурсі за весь час — після Руслани у 2004 році та Джамали у 2016-му.

Після виступу гурт зі сцени звернувся до світу із закликом врятувати захисників Маріуполя з «Азовсталі». А після оголошення результатів фронтмен Kalush Orchestra зі сцени подякував світу за підтримку України та проскандував «Слава Україні!»

Друге місце на конкурсі посіла Велика Британія з 466 балами, а третє — Іспанія (459 балів). росію та Білорусь із конкурсу дискваліфікували.

Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що Україна зробить усе, аби прийняти пісенний конкурс «Євробачення» у відбудованому українському Маріуполі.

Читайте також:
На Прикарпатті дівчинку вперше назвали іменем Джавеліна