четвер , 25.04.2024

Двоє львів’ян за 7000 євро переправляли призовників через кордон країни

За сім тисяч євро, зловмисники сприяли переправленню чоловіків призовного віку через кордон країни. Правоохоронці затримали підозрюваних в процесуальному порядку.

Днями слідчі слідчого управління обласної поліції, спільно зі співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури, провели комплекс заходів та в результаті затримали двох мешканців Львівщини 25-ти та 45-ти років. Старший з яких являється керівником візової агенції.

Про це сьогодні, 7 червня, інформують у прес-службі СБУ та у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як встановили правоохоронці, зловмисники організували незаконну діяльність у воєнний час, а саме сприяли переправленню військовозобов’язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років через кордон України. Вони підшуковували клієнтів, забезпечували їм виготовлення фіктивних документів про нібито належність до волонтерських організацій, що дає можливість перетину кордону. Таким чином здійснювали їх нелегальну переправу. Вартість таких послуг становила 7 тисяч євро.

СБУ задокументувала отримання ними 270 тисяч гривень (еквівалент 7 тис.євро) за перетин кордону мешканцем Івано-Франківщини та затримала двох фігурантів кримінального провадження «на гарячому».

В ході проведених обшуків у офісному приміщенні візової агенції, за місцями проживання та у транспортних засобах зловмисників виявлено і вилучено: кошти, у сумі понад 270 тисяч гривень, ймовірно отримані за надання незаконних послуг, комп’ютерну техніку, флеш-носії, карти пам’яті, банківські картки, мобільні термінали, чорнові записи з доказами протиправної діяльності, травматичний пістолет та карабін з набоями.

Фігурантів затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які причетні до скоєння вказаного злочину.

Читайте також:
На Прикарпатті аферистка ошукала 30 біженців: здавала в оренду неіснуючі квартири