субота , 20.04.2024

В Івано-Франківську скоротять 50 працівників виконкому і директорів департаментів міськради

Скоротити 50 працівників Івано-Франківського виконкому вирішили депутати 3 травня на позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради.

Про це повідомили на сайті міського голови Руслана Марцінківа.

Також на сесії ухвалили рішення призначити заступників Марцінківа керівниками профільних департаментів Івано-Франківської міської ради.

“Таким чином відбулося скорочення директорів департаментів”, — йдеться у повідомленні. — Департамент освіти та науки очолила заступниця міського голови Вікторія Дротянко. До цього департамент очолював Ігор Максимчук.

  • Заступник міського голови Віталій Федорів став за сумісництвом директором департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами. З посади керівника скоротили Андрія Деркача.
  • Микола Вітенко очолив департамент комунальних ресурсів та сільського господарства. До цього департаментом керував Ігор Гриненько.
  • Тарас Полатайко стане директором департаменту благоустрою замість Ігоря Сенчука.
  • Заступник міського голови Руслан Гайда став директором департаменту зі взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайних ситуацій.

“Відповідно, й були внесені зміни до положень чинних структур. Зазнали змін деякі департаменти. Це все зумовлене сучасними реаліями. В теперішніх умовах — це важливо. Дякую колективу за розуміння. Зокрема, за скорочення заробітної плати”, — коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Керуючий справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Ігор Шевчук у коментарі Суспільному повідомив, що за процедурою є два місяці на попередження працівників про скорочення. Наразі у виконкомі затверджують новий штатний розпис. Кого саме з працівників скорочуватимуть, скільки зекономить бюджет громади Ігор Шевчук відмовився відповідати.

Аналітик Руху ЧЕСНО Михайло Джогола кореспондентці Суспільного розповів, що війна змусила міську владу зрозуміти, що кадрова політика була сформована неправильно. З його слів, раніше Рух ЧЕСНО робив дослідження про те, скільки заступників має міський голова Руслан Марцінків у порівнянні з мерами інших міст.

“Дуже шкода тих людей, які зараз втратили роботу. Проте Руслан Марцінків говорив про те, що більшість з його заступників мали під собою конкретну сферу діяльності. Він казав, наприклад, що Вікторія Дротянко відповідала за сферу освіти, Віталій Федорів — за розвиток територіальних громад. Тому питання компетенції зараз не настільки актуальне і критичне, як здавалося б”, — говорить Михайло Джогола.

Читайте також:
Росіяни атакували ракетами 8 областей: зведення Генштабу за минулу добу (ВІДЕО)