субота , 20.04.2024

Сьогодні розпочинається «Євробачення-2022»: коли виступає Україна та де дивитися (ВІДЕО)

Вже сьогодні, 10 травня, о 22:00 в італійському місті Турин пройде перший півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2022».

Представник від України, гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania» виступатиме під номером 6. До речі, за даними букмекерів, українці є абсолютними фаворитами. Шанси гурту на перемогу оцінюються у 45%. Для порівняння, на другому місці Італія, шанси якої оцінюють у 13%.

Всього у першому півфіналі боротимуться за право представити свою країну у фіналі конкурсу 17 учасників.

Дивитися трансляцію можна буде на:

Коментуватиме шоу незмінний ведучий Тімур Мірошниченко, який понад 15 років є українським голосом Євробачення.

Зазначимо, що у першому півфіналі українці можуть голосувати за всіх учасників конкурсу, крім представників України.

Під час прямого ефіру з’явиться інформація, коли можна буде надсилати sms-повідомлення на номер 7576 із номером учасника, за якого голосуєте. Вартість відправлення з українських операторів — 5,31 грн. з урахуванням ПДФ і ПФ. Обмеження — 20 голосів з одного номера.

Другий півфінал відбудеться 12 травня також о 22:00. У ньому братимуть участь 18 країн. А вже 14 травня відбудеться фінал конкурсу Євробачення-2022, де змагатимуться представники 25 країн: по 10 з найкращих виконавців кожного півфіналу, а також країни Великої П’ятірки-організаторів Євробачення: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції.

А поки єврофани чекають на початок пісенного конкурсу, український гурт Kalush Orchestra та легендарні фінські рокзірки The Rasmus заспівали разом. Колективи виконали треки один одного — «Stefania» та «In the shadows».

Читайте також:
Українцям підвищать пенсії на 1,5 тисячі: хто і коли отримає надбавку