четвер , 25.04.2024

Горбунов розповів, на якому етапі зараз їхні з Осадчою плани всиновити сироту

Відомий український шоумен, телеведучий і чоловік Каті Осадчої Юрій Горбунов у відвертому інтерв’ю розкрив деталі всиновлення дитини, яка втратила батьків через війну.

Юрій Горбунов

З початком війни в Україні кожен українець робить все можливе заради майбутньої перемоги. Зіркова пара Каті Осадчої і Юрія Горбунова вже замислюється про всиновлення дитини, яка стала сиротою через російське вторгнення.

В інтерв’ю Славі Дьоміну телеведучий поділився деталями стосовно цього:

“Сказати, що ми зараз вже готові це зробити, я би не сказав. Ми розмовляємо про це. Просто в нас ще там є честь, я вважаю, що це честь, допомагати одному монастирю під Чернівцями, куди привезли дітей, які стали сиротами, з Чернігова і з Харкова. Ми періодично туди перераховуємо гроші, тому що їм треба дуже багато”.

Як каже Юрій, чоловічий монастир ніколи не мав справи з дітьми:

“А тут треба були і ліжечка, і іграшки, і антисептичні засоби, і памперси, і особливо дитяче харчування. І ось тоді я зрозумів, що та кількість дітей, які стали сиротами в нашій країні, вона зараз перейшла межу допустимого, напевно. І ці діти приречені до повноліття бути сиротами, і ті сім’ї, які зможуть взяти когось собі і виховувати їх як своїх дітей, а цих сімей дуже багато, тому що зараз серед моїх друзів і серед знайомих, і в них є і своїх дітей немало, а є такі, які бездітні, то, напевно, їм просто сам Бог велів це зробити”.

Також чоловік Каті Осадчої зауважив, що наразі неможливо почати процедуру всиновлення:

“Поки йде війна, це неможливо зробити, реєстри закриті. Потім коли закінчиться війна, напевно, будуть довго з’ясовувати, чи залишилися в цих дітей родичі, тому що все має бути по закону. Це, перш за все, будуть травмовані діти, якщо їх якась сім’я всиновить, а потім з’являться родичі, нехай навіть і далекі, які будуть мати законне право сказати, що: “Ми цю дитину забираємо”. І вони заберуть цю дитину, бо це по закону. Є дуже багато іноземців, але це надзвичайно складна тема, коли іноземці всиновлюють чи вдочеряють наших дітей”.

Горбунов вважає, що склалася така ситуація, коли кожен, хто має можливість подарувати сироті щасливе дитинство — зобов’язаний це зробити:

“Спочатку повинна закінчитися війна нашою перемогою, а потім вже всі ці документарні штуки, але, на мій погляд, ті сім’ї, які зможуть це зробити, матимуть таку можливість, вони просто зобов’язані будуть це зробити, тому що це буде ще один внесок вже навіть не в перемогу, а в розбудову нашої держави, в добробут тих громадян, які залишаться в нашій країні, які будуть її відбудовувати, які будуть її вести вже по європейським цивілізованим рамкам”.

Читайте також:
“Азов” подякував Kalush Orchestra за підтримку