п’ятниця , 29.03.2024

Під гучні оплески та вигуки “Слава Україні”: як Kalush Orchestra зустріли на відкритті “Євробачення-2022” (ФОТО, ВІДЕО)

У Турині триває урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2022”.

Так, вчора представники 40 країн позують на бірюзових хідниках та дають короткі інтерв’ю. Шостими перед публікою з’явилися представники України – гурт Kalush Orchestra.

Колектив суперники та єврофани зустріли гучними оплесками та вигуками “Слава Україні”.

Музиканти вбралися у стримані чорні костюми, які прикрасили маленькими жовто-блакитними прапорцями. Також учасники гурту тримали прапори у руках.

Цікаво, що ведучий церемонії звернувся до гурту українською мовою: “Ласкаво просимо на пісенний конкурс “Євробачення”.

Зі свого боку, ведуча поцікавилася, наскільки гурту важливо міксувати сучасну музику із народною.

“Це концепція нашого гурту, яка була ще давно у нас. І саме зараз ми розуміємо, наскільки це актуально – підняти нашу стару культуру і об’єднати з новою. Саме тому це зараз настільки цікаво людям в цілому світі”, – прокоментував Олег Псюк.

Також ведучі звернули увагу на збіг у тому, що презентація конкурсу відбувається у День матері і пісня Kalush Orchestra Stefania – також про маму.

У відповідь на це Псюк порадив усім увімкнути сьогодні Stefania для своїх матусь: “Ця пісня присвячувалася моїй мамі ще дуже давно… Але сьогодні День матері, тому рекомендую усім привітати своїх матерів та увімкнути їм нашу пісню”.

Наостанок ведучий знову звернувся до гурту українською: “Щасти!”.

Нагадаємо, на “Євробаченні” цього року виступлять представники 40 країн. Так, повернулася Вірменія, яка минулого року відмовилася від участі через не дуже сприятливу ситуацію в країні та політичну кризу. Також Чорногорія позмагається за перемогу у пісенному конкурсі. Країна два роки не їздила на “Євробачення” через фінансові труднощі.

А от Білорусі знову не буде. Європейська мовна спілка (EBU) ухвалила рішення про призупинення членства країни.

Також EBU відсторонив від подальшої участі у “Євробаченні” Росію. Виконавча рада конкурсу ухвалила таке рішення після вторгнення країни–агресорки до України.

Читайте також:
На Прикарпатті для переселенців планують збудувати приблизно 100 тис. м² тимчасового житла