п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті волонтери збирають гроші на автомобіль для бійців на Харківщині

Гроші на третій автомобіль для Збройних сил України збирає громадська організація “Територія добрих справ”.

Пікап планують купити для бійців тероборони, які воюють на Харківщині, розповіла Суспільному голова громадської організації Наталія Перцович.

“До нас звернулися волонтери з Харкова і вони стали посередниками між військовими й нами. У бійців є різні потреби, але найперше — автомобіль. Зараз маємо мало грошей. Волонтери з Італії, з якими співпрацюємо, шукають нам пікап, який підійде для військових. Збираємо гроші, але дуже складно. Люди трохи, мабуть, втомилися”, — каже Наталія Перцович.

15 травня бійці сил територіальної оборони Харкова відтіснили російських окупантів на одній із ділянок лінії фронту, каже жінка, та вийшли до державного кордону України в Харківській області.

“Це — один із нещодавно створених підрозділів. Хлопцям потрібна допомога. Я побачила, що вони зуміли зробити прорив і відтіснити ворога. І я розумію, що треба швидше збирати гроші, — говорить Наталія Перцович. — По-друге, тим підрозділам, які створені на передових позиціях, складніше з допомогою, бо там люди повиїжджали. Ми тут місцевим формуванням допомагаємо громадою, а там — складніше”.

Попередньо волонтери передали два автомобілі: один для 10 гірсько-штурмової бригади та ще один — для бійців на Херсонщині.

Також громадська організація з 12 березня відкрила центр допомоги.

“Нам передавали гуманітарну допомогу з Італії. А ми вже надалі спрямовували на Миколаїв, Київщину. Дуже багато закладів Харкова ми забезпечували медикаментами, харчуванням, зокрема безлактозним для діток, а також онкохворих”, — каже Наталія Перцович.

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися у волонтерський центр за адресою: вулиця Крайківського, 1 Б з 12:00 до 18:00.

Гроші для купівлі автомобіля можна перерахувати на рахунок громадської організації “Територія добрих справ”:

  • ПриватБанк: UA343366770000026001052523483
  • ЄДПРПОУ 41089085
  • Картковий рахунок: 5169335100454228

Читайте також:
На Прикарпатті жорстоко вбили 54-річну жінку і 18-річну дівчину