п’ятниця , 26.04.2024

Королева Іспанії Летиція одягнула вишиванку, яку пошила прикарпатка (ФОТО)

На початку березня королева Іспанії Летиція ефектно з’явилася на публіці у вишиванці. Виявляється, виріб, який одягнула Летиція на знак солідарності з Україною, для неї пошила українка з Івано-Франківська.

Про це повідомляє 24 Канал.

Журналісти іспанського видання розшукали авторку вишиванки та поспілкувалися про її хобі – вишивати сорочки. Відомо, що майстриню звуть Ольга Соловей, родом жінка з Івано-Франківська, емігрувала до Мадрида задовго до війни в Україні.

За її словами, вона вишивала сорочку в мирний час, і навіть уявити не могла, що її виріб одягне сама королева Іспанії Летиція.

«Подруга прислала мені у фейсбуці фото. Я просто не могла в це повірити, але одразу впізнала свою сорочку. Я сама зробила ці манжети без ґудзиків з застібкою-липучкою. Я дуже була здивована і відчуваю гордість», – розповіла Ольга Соловей.

Раніше сорочку виставили на продаж в одному з українських магазинів у Мадриді. Туди одного разу завітала людина з оточення королеви, яка придбала цю сорочку. Згодом дружина короля Філіпа VI одягнула вишиванку під час одного робочого виходу.

«Вишиванка – це традиційний одяг. У всіх українців вона є вдома. За Радянського Союзу її було заборонено носити у громадських місцях. Коли ми відокремилися від росії, люди знову почали її носити», – каже франківська майстриня.

Українка навчилася вишивати ще зовсім маленькою. Її навчала мама Ганна та бабуся Марія, коли їй було всього лише десять років.

Виданню Ольга розповіла, що тепер має намір відкрити власний бізнес у Мадриді. Звісна річ – це буде магазин з власними вишиванками, що схожі за стилем до вишиванки, яку одягнула королева Летиція. Магазин планує гордо назвати «Українська вишиванка». Окрім сорочок, там також будуть картини, які вишиті хрестиком.

За словами Ольги, шиття заспокоює її, особливо у такі важкі часи для України. У жінки залишилася мати в Україні, тож за неї вона також дуже переживає.

Читайте також:
На Прикарпатті шукають волонтерів для розбирання завалів у звільнених від армії РФ населених пунктах