субота , 20.04.2024

Бензин подорожчає: уряд зупинив регулювання цін на пальне

Кабмін вирішив припинити державне регулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс із Європи.

АЗС Авіас

Про це у вівторок, 17 травня, в ефірі телемарафону заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

“За результатами засідання оперативного штабу, домовилися про те, щоб держава тимчасово зупинила цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну”, – сказала вона.

За її словами, це дозволить наповнити ринок і задовольнити попит українців.

В уряді вважають, що за такого сценарію ціни на бензин не перевищать 52 грн/л, а на дизель – 58 грн/л. Свириденко пообіцяла, що якщо оператори ринку зловживатимуть цінами, то держава їх за це каратиме.

Міністр також запевнила, що з кожним тижнем ситуація на українських заправках буде дедалі кращою, а черги зменшуватимуться.

Нагадаємо, знищення Кременчуцького нафтопереребного заводу, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Читайте також:
Українцям підвищать пенсії на 1,5 тисячі: хто і коли отримає надбавку