п’ятниця , 03.05.2024

Як правильно користуватися сироваткою для обличчя

Серед багатьох засобів для догляду за шкірою сироватка для обличчя (серум) вважається чи не найефективнішою.

Вона надає комплексний вплив: зволожує, тонізує, живить та омолоджує. Складається враження, що один цей засіб здатний замінити цілий набір косметики, але чи є так насправді? У нашій статті ми спробуємо розібратися, у чому секрет ефективності сироватки для обличчя та як правильно нею користуватися.

625571eb022ad.jpeg

Що таке сироватка

Під цією назвою мають на увазі рідкий косметичний засіб з легкою та нежирною структурою. Він являє собою концентрат на основі рослинних екстрактів і біологічно активних речовин, що мають здатність проникати в глибокі шари епідермісу. Косметика інтенсивно вбирається, не утворює жирну плівку, насичує шкіру корисними вітамінами та мікроелементами.

За рахунок легкої текстури сироватка для обличчя сприймається шкірою краще ніж крем. Цьому сприяє і легка текстура, і більш висока концентрація біологічно активних речовин. Засіб починає діяти відразу після нанесення і приносить відчуття зволоженості, гладкості, свіжості.

Важлива перевага сироватки полягає в тому, що вони мають цільову дію, тобто швидко усувають ту чи іншу недосконалість. Наприклад, при сухості шкіри слід купити сироватку для обличчя зі зволожуючим ефектом, а при необхідності позбутися пігментних плям стане у нагоді освітлюючий серум. Коло проблем, які вирішуються за допомогою сироваток, також включає:

  • підвищення пружності та скорочення зморшок;
  • усунення відчуття стягнутості та сухості;
  • регуляція виділення шкірного жиру;
  • поліпшення кровопостачання;
  • захист від дії негативних зовнішніх факторів.

Таким чином, сироватку для обличчя можна назвати справжньою панацеєю для будь-якого типу шкіри. Щоб отримати максимальний ефект, необхідно дотримуватись правил застосування цього засобу.

Як користуватися сироваткою для обличчя

Догляд за шкірою складається з кількох етапів: очищення, відновлення pH, тонізування, зволоження та інших. Виникає закономірне питання: на якому етапі слід застосовувати сироватку? Чи можна поєднувати її з іншими засобами чи краще використовувати окремо?

Косметологи рекомендують наносити серум після очищувального засобу та тоніка, на ще вологу шкіру. Сироватка збагачує її корисними речовинами і готує до використання живильного крему або основи під макіяж. Що стосується частоти застосування, цей продукт призначений для щоденного догляду. Чим регулярніше використовується сироватка, тим більший ефект вона забезпечує.

Косметика найчастіше випускається у скляних пляшечках з піпеткою, яка дозволяє точно дозувати серум. Залежно від текстури, на один раз може знадобитися від 3 до 7 крапель. Спочатку сироватку точково наносять на шкіру, а потім акуратно розподіляють легкими рухами. При цьому важливо не докладати зайвих зусиль, щоб не розтягувати та не травмувати дерму.