неділя , 08.09.2024

На Прикарпатті на військовий облік стали понад 7 300 переселенців

Від початку повномасштабної збройної агресії РФ до лав Збройних сил та інших військових формувань України вступили понад 16,5 тис. військовозобов’язаних жителів Івано-Франківщини. На військовий облік в області стали понад 7 300 людей з інших регіонів, з них приблизно 1 600 уже мобілізували.

Про це повідомив заступник начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Мухін.

“У цей переломний момент протистояння підступному ворогу частинам ЗСУ та іншим збройним формуванням як ніколи потрібні люди з досвідом військової служби та виконанням бойових завдань, особливо в ООС. Також — офіцери первинної ланки та сержантський склад”, — звернувся Юрій Мухін.

З його слів, приблизно 3 100 військовозобов’язаних вступили в підрозділи територіальної оборони області, до стрілецького батальйону — приблизно 450. Бійці територіальної оборони отримали 180 одиниць техніки, батальйон — 37.

“Військовозобов’язаних без досвіду військової служби направлять до навчальних центрів, де вони отримають необхідні знання і навички, застосування новітніх зразків зброї та дії в складі підрозділів під керівництвом досвідчених інструкторів”, — пояснив Юрій Мухін.

За його словами, призовникам в повному обсязі виплачуватимуть гроші відповідно до посади та звання. Згідно із законом, за ними збережуться місце роботи, посада, середньомісячний заробіток на підприємстві, в організації чи установі. А роботодавці не мають права вимагати від призовників писати заяву на звільнення.

Читайте також:
На Прикарпатті працівники ДБР виявили 176 вагонів та цистерн РФ та Білорусі (ФОТО)