четвер , 25.04.2024

На Калущині 22-річний хлопець викрав зі школи 6 ноутбуків (ФОТО)

Зловмисник розбив вікно, проник у приміщення закладу освіти Калущини, звідки викрав комп’ютерну техніку.

Викрадене чоловік сховав у гаражі і мав на меті в подальшому реалізувати.

Про це сьогодні, 5 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У понеділок, 4 квітня, до поліції Калущини надійшло повідомлення від директора одного із навчальних закладів району про крадіжку комп’ютерної техніки.

Правоохоронці на місці події встановили, що у приміщення закладу освіти серед ночі проникла невідома особа, яка пошкодила вікно та винесла шість ноутбуків.

Оперативники обласної поліції спільно з калуськими поліцейськими за лічені години затримали фігуранта. Йдеться про 22-річного мешканця Калуської територіальної громади. У гаражному приміщенні зловмисника поліцейські виявили та вилучили знаряддя злочину і викрадене майно.

Слідчим підрозділом поліції здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йдеться про таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану.

Вирішується питання повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу. За скоєне молодику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Поліцейські перевіряють затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території району.

Нагадаємо, минулих вихідних під час несення служби на блокпості в Городенківській територіальній громаді, поліцейські зупинили автомобіль Mercedes-Benz Vito, яким керував 42-річний мешканець Гвіздецької громади.

Під час перевірки транспортного засобу правоохоронці виявили 5 пластикових бочок, по 200 літрів кожна, з характерним запахом спирту.

Будь-яких пояснень та дозвільних документів на перевезення вказаного вантажу водій не надав. Відтак, у зловмисника вилучили понад 1000 літрів прозорої речовини зі специфічним запахом спирту.