п’ятниця , 26.04.2024

До Великодня Франківськ прикрасили тисячею жовтих і синіх пташок (ФОТО)

До Великодня працівники культури прикрасили Івано-Франківськ тисячею жовтих і синіх пташок. Розвісили їх на деревах в середмісті. Також роздали підприємцям, щоб ті прикрасили свої заклади.

Як місто причепурили до свят, розповіла Суспільному директорка департаменту культури міської ради Надія Загурська.

З її слів, пташок назвали вісниками миру, а жартома — біозброєю. 150 пташок з тисячі допомогли виготовити освітяни.

“Художня школа зробила спеціальні лекала, і ми роздали їх у заклади культури, зокрема в села громади. Там працівники культури виготовили з паперу пташок”, — каже очільниця департаменту культури.

Зі слів Надії Загурської, паперових пташок також роздаватимуть дітям на святкових заходах до Великодня. На них вони зможуть написати своє ім’я, назву рідного міста чи села, побажання й залишити собі на пам’ять або подарувати.

Поруч із птахами на початку вулиці Незалежності повісили 400 писанок: реставрували тогорічні та розписали сто нових. Це — й справжні видуті яйця, і дерев’яні, й зроблені з пінопласту.

Площу Міцкевича й центральний фонтан оздобили “променями перемоги”.

“Це — синьо-жовті промінчики-стрічки, спрямовані на нашу землю. І там можна зробити гарну світлину. В одному зі знакових місць (не скажу, в якому – хто схоче, той помітить) розмістили композицію “Три ангели перемоги”, — розповідає Надія Загурська.

Вона додала, що кожен заклад культури в громаді прикрасили великодньою атрибутикою: писанками, витинанками, декоративними кошиками, рушниками та жовто-синіми пташками. Декорації виготовили здебільшого на майстер-класах, які щоденно відбуваються у всіх закладах культури.

Читайте також:
На кордонах вишиковуються кілометрові черги: українці скуповують авто в Європі через скасування мита