понеділок , 29.04.2024

До України повертається підрозділ ЗСУ, який вчився керувати дронами-камікадзе у США

Одночасно із рішенням США надати Україні 100 дронів-камікадзе Switchblade, із США повертається спеціальний підрозділ ЗСУ, який проходив навчання у Пентагоні з управління цими БПЛА.

камікадзе

Як розповів на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, мова йде про невелику кількість українських солдатів, які вже перебували в Сполучених Штатах з осені 2021 року і отримували професійну військову підготовку.

“Ми скористалися можливістю, поки хлопці у нас, щоб дати їм пару днів навчання на Switchblade”, — сказав головний речник Пентагону Джон Кірбі.

Кірбі зазначив, що українці зазвичай не користуються цією зброєю на війні, але її дуже легко навчитися. За його словами, використання дронів Switchblade, який людина може носити у рюкзаку через їх компактний розмір, не вимагає великої підготовки, навчання може зайняти приблизно два дні.

“Вони (українські військові – ред.) повернуться додому, щоб навчати інших українських військових. І ми подивимося – це не повинно бути кінцем. Я маю на увазі, що ми розглянемо інші відповідні можливості, якщо буде потрібно, щоб забезпечити додаткове навчання Switchblades, якщо це необхідно”, — зазначив Кірбі.

Міністр оборони Ллойд Дж. Остін III вперше розповів про тренування українських військових у виступі перед Палатою представників у вівторок. Невеликі портативні безпілотники-камікадзе можуть виявитися більш економічно ефективною та практично невловимими для ППО та зенітних ракет зброєю, яка вражає російські броньовані колони і одразу самознищується.

Читайте також:
Британія порадила Україні не поспішати з укладанням мирної угоди з РФ