п’ятниця , 29.03.2024

WSJ: Путін змінив тактику — націлився не на Київ, а на південь і схід

Через те, що війна затягнулася вже на понад три тижні, президент Росії Володимир Путін змінив тактику та більше не ставить за мету взяти Київ.

хуйло

Натомість він хоче змусити українську владу здати південні регіони, передає Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Так, один із американських чиновників заявив, що “план Б” Путіна” полягає в тому, щоб змусити Київ прийняти претензії Росії на південні та східні території України. Зокрема, Москва хоче забезпечити “сухопутний міст” між західною частиною Росії та Кримським півостровом, а також розширити свій контроль над Донбасом.

Окрім того, як заявляють співрозмовники видання, Путін продовжить обстріли українських міст, щоб змусити Володимира Зеленського погодитися на його умови, зокрема нейтральний статус.

Співробітники адміністрації американського президента Джо Байдена вважають, що якщо вимоги РФ щодо територій та нейтралітету будуть відхилені, то він спробує утримати вже захоплені території та продовжить війну, використовуючи тактику облоги. Останнє може означати продовження ракетних та артилерійських ударів протягом довгого часу.

При цьому, за словами американських чиновників, наразі незрозумілим лишається статус міста Києва, адже невідомо чи зможе РФ зібрати достатню кількість військ для оточення та взяття української столиці.

Читайте також:
Путін і Шойгу хочуть відправити воювати в Україну неповнолітніх з “Юнармії”, – ГУР