понеділок , 29.04.2024

Українці виграли медалі на Паралімпіаді-2022: три “золота”, три “срібла” та “бронзу”

Паралімпійська збірна України розпочала виступи на Зимових Іграх-2022. У перший змагальний день українці змагалися в одному виді спорту – біатлоні, де розігрувалося шість комплектів медалей в спринтерських гонках. Загалом, за два дні змагань українці здобули сім нагород.

Паралімпіада-2022

Про це повідомляє Суспільне.Медіа.

Перший комплект медалей був розіграний в сидячому класі серед жінок, 19-річна українка Анастасія Лалетіна фінішувала десятою. А “золото” виграла американка українського походження Оксана Мастерс.

А от у наступних трьох спринтах українці здобули нагороди. Першу медаль Пекіна-2022 виграв Тарас Радь (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату), він став віцечемпіоном у спринті, опинившись на подіумі між двома представниками Китаю.

Друге “срібло” для України виграла Людмила Ляшенко (спортсменка з ураженням опорно-рухового апарату), яка теж фінішувала другою в спринті (клас стоячи). Вона програла чемпіонці менше дев’яти секунд, зробивши при цьому на один промах більше. Як і у випадку з Радем, на подіумі дві представниці Китаю (перше-третє місце) та українка. Окрім того, ще дві українки опинилися у топ-6: Юлія Батенкова-Бауман фінішувала четвертою, а Ірина Буй – шостою.

А перше “золото” України здобув 33-річний Григорій Вовчинський (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату) у спринті в класі стоячи. Українець пройшов спринтерську дистанцію без промахів, випередивши найближчого суперника на 46 секунд!

Для Вовчинського – це сьома медаль в кар’єрі на Паралімпійських іграх, і друга золота.

Загалом, українці за два дні змагань здобули сім нагород. Усі – в дисципліні “паралімпійський біатлон”.

Читайте також:
З Прикарпаття вже 60 чоловіків-біженців пішли воювати