п’ятниця , 26.04.2024

У Франківську для підтримку військових проведуть другий “солодкий ярмарок” (ФОТО)

В Івано-Франківську 26 березня вдруге відбудеться благодійний ярмарок “Солодка допомога” на підтримку захисників України. Усіх охочих запрошують долучитися до випічки смаколиків. Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла координаторка проєкту Влада Ткачишин.

ярмарок

Ярмарок організовує Івано-Франківський осередок “Фундації регіональних ініціатив”, пише Суспільне.

Зі слів Влади Ткачишин, на першому ярмарку 12 березня волонтери зібрали 8 100 грн. Ці гроші разом із 90% осередкового бюджету організації передали Збройним силам України та теробороні для закупівлі бронежилетів.

“Під час минулого ярмарку ми продали 12 коробок випічки та інших солодощів за 43 хвилини. Були приємно вражені, що люди давали й по 500 грн за печиво та не брали решти. Це дуже мотивує, і ми розуміємо, що люди готові підтримувати українських захисників і такі ініціативи молоді. Цього разу плануємо зібрати 20 тис. грн. Усі гроші з ярмарку передамо на закупівлю бронежилетів для наших військових та бійців територіальної оборони”, — каже Влада Ткачишин.

На попередньому ярмарку випічка була переважно домашньою. Її приносили знайомі, близькі, друзі та члени організації.

Цього разу організатори запрошують долучитися всіх охочих пекарів-волонтерів, а також звертаються й до бізнесменів. Щоб взяти участь у заході, потрібно заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3ildJQD.

Влада Ткачишин каже, що випічка, яку можна приносити на ярмарок, повинна бути свіжою, некрихкою, нелипкою ззовні та швидко не псуватися.

Ярмарок відбудеться на Вічевому майдані. Початок — о 13:00.

Читайте також:
Пєсков назвав умову, за якої Москва застосує ядерну зброю