субота , 27.04.2024

Шансів вижити у нас було один до ста, – Марцінків про обстріл

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повернувся додому після того, як його з гуманітарним вантажем обстріляли на Чернігівщині.

У прямому ефірі на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук він розповів деякі деталі.

За його словами, везучи гуманітарний вантаж до Чернігова, потрапив під перехресний вогонь ЗСУ та російських військ.

“Тепер я знаю, що таке потрапити під обстріл. Кажуть, що вибратися звідти ми мали шансів 1 до 100. І тепер 26 березня – це мій другий День народження. Після війни разом з побратимами поставимо там капличку”.

Один хлопець з нашого авто отримав чотири кульових поранення, одна куля вийшла на виліт, не пошкодила внутрішні органи. В іншого – поранення руки.

“Дякую медикам, Господу та нашим ЗСУ. Вони дуже мотивовані! Такої мотивації я давно не бачив. Вони дають гідну відсіч. Просто ворога дуже багато, і життя для нього нічого не значить. Я це зрозумів на власному досвіді”.

Міський голова розповів, що в лікарнях біля Чернігова дуже багато цивільних, яких цинічно обстріляв ворогах при намаганні виїхати звідти.

“Нас з передової віз хлопчина, у якого двоє дітей і в нього, як і в багатьох – фатальний настрій. Він втратив роботу, квартиру. Люди не хочуть їхати навіть на захід України. Кажуть, що нас ніде не чекають. Дорогою було багато машин, які були прострілені або навіть підірвані. В лікарні бачили тих дітей, жінок, чоловіків, яким потрапляли осколки в обличчя, в тіло.. Говорити про це важко…”

Наостанок Марцінків закликав мешканців Івано-Франківська не ігнорувати сирени, адже війна не так далеко, як можна собі подумати.

“Бачимо, що ворог наносить удари по Львову, Луцьку. Тому прошу реагуйте на сирени, дбайте про безпеку, помагаймо волонтерством”.

Читайте також:
Загадкові слова Байдена про солдатів США в Україні наробили шуму в мережі (ФОТО, ВІДЕО)